1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Kimagasló teljesítményű tanulók angol nyelvből

Számos versenyt rendeznek angol nyelvből az általános iskolás gyermekek számára, ebből az egyik legrangosabb az Országos Angol Tanulmányi Verseny, melyet 7-8. évfolyamos diákoknak hirdetnek meg. A verseny szabályai szerint ezen a megmérettetésen nem vehetnek részt két tanítási nyelvű osztályba járó tanulók, valamint olyan diákok, akik 3 hónapnál több időt töltöttek angol nyelvterületen, vagy akiknek szülei angol anyanyelvűek. A verseny szervezői Így is nagyon magasra teszik a lécet: a tanulóknak 90 perc alatt kell megbirkózniuk nyolc-tíz B1-B2-es szintű feladattal, melynek nagy része szövegértés, vagy a szövegértésen alapuló feladat. Az erős mezőny azt mutatja, hogy ma az általános tantervű oktatásban részt vevő, a nyelv iránt érdeklődő diákoknak mind az iskolában, mind az iskola falain kívül számos lehetősége van nyelvtudása fejlesztésére, vagy akár használatára is.

Iskolánk hosszabb kihagyás után négy éve vesz ismét részt ezen a versenyen, s évről évre egyre több tanulónk jut be a megyei fordulóba. Ez annak is köszönhető, hogy szakkörök, versenyfelkészítő órák is szolgálják a tanulók fejlődését, felkészülését. Az iskolai fordulóból azok jutnak tovább, akik nyolcadikosoknál elérik a maximális pontszám 80, hetedikeseknél a 70%-át. Idén hét tanulónak sikerült ezt a szintet elérnie, ezzel elmondható, hogy Békés megyében a 7-8. évfolyamot együttvéve a mi iskolánkból jutottak tovább a legtöbben.

A megyei fordulón hatan tudtak részt venni, akik szép eredményt, magas pontszámot értek el ott is. Az országos továbbjutás nem sikerült (Békés megyéből senki nem jutott tovább), ennek ellenére azt gondolom, hogy mind a hét tanulónk büszke lehet az elért eredményére, mi büszkék vagyunk rájuk!

7. évfolyamosaink:
Molnár Lilla 7.a
Kiss Ákos 7.b
Müller Péter Csanád 7.b


8. évfolyamosaink:
Szpisják Zsófia Andrea 8.b
Bacsa Zalán Viktor 8.c
Gombkötő Réka 8.c
Karai Noémi 8.c


A hetedikesekkel jövőre is indulunk, a nyolcadikosoknak pedig kívánjuk, hogy a középiskolában további szép sikereket érjenek el!

Weinperné Kiszely Nóra
angoltanár

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka