1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

A "Mi így tanítunk" pályázat nyerteseként iskolánk vissza nem térítendő támogatásban részesült

Intézményünk, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázaton vett részt, melyen 4.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.
A pályázat azonosító száma: TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0533
A pályázat címe: „Mi így tanítunk”
Támogatási időszak: 2012.04.01 - 2012.11.30
Projekt megvalósításának helyszíne: 5540 Szarvas, Kossuth utca 17
A referencia-iskola egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező intézmény, amely mindezt szolgáltatásaiban publikálja és adja át.
A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola a referencia-iskolai szerepre készülve kidolgozta intézményi fejlesztési tervét. 

A pályázat keretében 24 pedagógusunk kezdheti meg a felkészülést a továbbképzéseken, ahol ismereteket szereznek a referencia-intézményi szolgáltatás szervezeti feltételrendszerének kialakításáról, felkészülhetnek a gyakorlóhelyi mentori tevékenységek ellátására, a hálózatépítésre, PR tevékenységgel a szakszerű és eredményes megjelenítés érdekében. Az intézmény vezetői pedig a referencia intézményi szerepkörből adódó új irányítási feladatok ellátására készülnek fel.
A szakmai program részei még a szakértői, tanácsadó támogató szolgáltatások igénybevétele, az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységei, de beletartozik a  szakmai eszközfejlesztés is. A beszerzett digitális tananyagok, valamint fejlesztő eszközök segítik a pályázat szakmai céljainak megvalósítását.
A megvásárolt digitális fényképezőgép segítségével dokumentálásra kerül a pályázat szakmai munkája.
A Benka iskolában megalakult egy olyan team, amely segíti, irányítja a referenciaiskolai tevékenységre való felkészülést, mely hosszú távon megújulást hoz az intézménynek, amellett, hogy az eddig elért eredményeken alapul.

 

A "Játszva fejleszteni" című projekt nyerteseként óvodánk vissza nem térítendő támogatásban részesült

Intézményünk a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0488 jelű „Játszva fejleszteni” című projektje 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Projekt időtartama: 2012.04.01 - 2012.11.30

Projekt megvalósításának helyszíne: 5540 Szarvas, Bacsó Béla utca 13

A pályázat elsődleges célja, hogy a referencia értékű működési és pedagógiai gyakorlattal rendelkező közoktatási intézmények felkészüljenek nevelési-oktatási jó gyakorlatuk továbbadására, elterjesztésére, megismertetésére, illetve ezzel segítsék más közoktatási intézmények szakmai fejlesztő tevékenységét.

A pályázatban azok a fejlesztési tevékenységek-továbbképzések, belső szakmai fejlesztő tevékenységek- illetve eszközbeszerzések voltak támogathatóak, amelyek szükségesek a referenciahelyként való működéshez, az erre való felkészüléshez.

A pályázat keretében 8 óvodapedagógusunk kezdheti meg a felkészülést a továbbképzéseken, ahol ismereteket szereznek a referencia-intézményi szolgáltatás szervezeti feltételrendszerének kialakításáról, felkészülhetnek a gyakorlóhelyi mentori tevékenységek ellátására, a hálózatépítésre, PR tevékenységgel a szakszerű és eredményes megjelenítés érdekében. Az intézmény vezetői pedig a referencia intézményi szerepkörből adódó új irányítási feladatok ellátására készülnek fel.

Az elméleti tudás megszerzése után kezdődnek el az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységei.
Munkájukat szakmai eszközök segítik. A megvásárolt digitális fényképezőgép segítségével dokumentálásra kerül a pályázat szakmai munkája.
A pályázat megvalósítása során nevelőtestületünk felkészül a szolgáltatói szerepre: a jó gyakorlataink továbbadására, elterjesztésére, megismertetésére és a folyamat minőségbiztosítására.

Pedagógusaink a továbbképzésen

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka