1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Matematikai SIKEREK!

Iskolánk évek óta bekapcsolódik a Mategye Alapítvány által szervezett Varga Tamás Matematikaversenybe, melyben 7-8. osztályos tanulók mérik össze tudásukat három fordulóban Az iskolai fordulót december elején rendeztük meg, szigorú szabályok mellett, a szervezők által küldött feladatsorokkal. A legjobban sikerült dolgozatokat továbbküldtük, nagy örömünkre egy 8. osztályos és négy 7. osztályos diákunk meghívást kapott a januárban rendezett megyei versenyre. A héten kaptuk meg az újabb meghívást az országos döntőre, melyre két tanuló jutott be: Frankó Dániel 7.b, Janowszky Viktória 8.a osztályos tanulók, akik Juhászné Kurucz Edit és Révész Éva tanítványai.

Iskolai forduló eredménye:

7. évfolyam

1.         Frankó Dániel (7.b)
2.         Ambrus Attila (7.b)
3.         Kutas Csaba (7.b)
3.         Lázár Dániel (7.a)

8. évfolyam

1.         Janowszky Viktória (8.a)
2.         Fabó Csenge (8.a)
3.         Gazsó Hanna (8.a)

Megyei forduló

7. évfolyam

2.         Frankó Dániel (7.b)
3.         Ambrus Attila (7.b)
5.         Kutas Csaba (7.b)
13.       Lázár Dániel (7.a)

8. évfolyam

2.         Janowszky Viktória (8.a)

Az országos döntő február 23-án lesz, melyre már szorgalmasan készülnek a diákok.

A tavasz folyamán még több matematika versenyre készülünk: Zrínyi Matematikaverseny, Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, Sárrét Kis Matematikusa Verseny illetve a Mezőberényi Nemzetközi Matematikaverseny.

„A matematika, ha helyesen tekintjük, nemcsak igaz, hanem fölöttébb szép is, hidegen és egyszerűen szép, mint egy szobor.”

(Bertrand Russel)

                                                           Révész Éva

                                                           matematikatanár


 

Hittanversenyen voltak katolikusaink

A 2016-os egyházi év kezdetével Ferenc pápa meghirdette az Irgalmasság évét. Ehhez, valamint Szent Márton születésének 1700. évfordulójához kapcsolódva állította össze versenyfeladatait az idei tanévben a szegedi Karolina iskola. Január elején elindított 3 fordulós versenyére Szeged-Csanád Egyházmegye katolikus hittanosai nevezhettek, melynek első két fordulójára a válaszokat interneten keresztül kellett beküldeni. A döntőbe korcsoportonként legmagasabb pontszámmal bejutó 5-5 csapat január 22-én mérte össze tudását a versenyt szervező iskolában. A legfiatalabb korosztály a 3-4. osztályosoké volt, a mi iskolánkból Csasztvan Hajnalka 3.a, Fabó Dániel 3.a és Ribárszki Kitti 3. b tanulók alkották az IrgalManók csapatát. Ők 15 csapat közül kerültek a döntőbe, majd olyan összeszedetten, egymást kiegészítve és gyorsan oldották meg a feladatokat, hogy a második helyen végeztek.
Az 5-6. korosztályból Szent Klára Angyalkái: Csasztvan Angyalka 6.a, Mester Dóra 6.a és Paraszt Csilla 6.b képviselték iskolánkat. A nevezett 10 csapat közül az első 5 csapat szinte megegyező pontszámmal jutott be, majd végül a 4. helyet sikerült megszerezniük. A verseny három hete alatt az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek mélyebb megismerését sok szent és boldoggá avatott ember életpéldájának áttekintésével szemléltettük. Nagyszerű dolog volt, hogy a versenyt követően szerzetesekkel, apácákkal, nővérekkel beszélgethettek a gyerekek, akik életükről, tevékenységeikről, missziós útjaikról meséltek nekik. Ez a lehetőség és a délelőttöt záró színházi előadás a 6 diák számára fantasztikus élményt nyújtott, s remélhetőleg a jócselekedetek végzése az előttünk álló nagyböjti időszakon túl is jellemző tevékenységükké válik. Köszönjük iskolánknak, az evangélikus egyház vezetésének és a középhalmi misszió tanyagondnoki szolgálatának, hogy segítette eljutásunkat a versenyre.

Paraszt Attiláné

hitoktató


 

14 000. sakkjátszma a Benkában

Immáron több éves hagyománynak tekinthetjük, hogy vitéz Sinka Brigitta sakkmester tiszteletét teszi a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában. Ez alól az idei év sem volt kivétel, ugyanis a népszerű Bici néni elfogadta meghívásunkat, és két napon is játszott szimultán játékot diákjainkkal. A jó hangulatú játszmákra január 26-án és 27-én került sor.

Az első napon az alsó tagozatos tanulók mérhették össze tudásukat Brigitta nénivel. Minden gyermek izgatottan várta a megmérettetést, a játszmákat sok szülő is végigkísérte, sőt, volt, aki a még a játékhoz is kedvet kapott.

A sakkmester ellen Helmeczi Csanád győzni tudott, míg Lázár Benjámin, Lestyan Lili, Teremi Samu, Cziglédszky Barnabás, Jónás Janka, Máté Dávid, Fábri – Gerda Hanga, Szántosi Dávid, Müller Péter, Megyeri Attila, Hortobágyi Bálint, Novodomszky Nesztor és Kiss Ákos remizett Bici nénivel. A szülők közül Bakos Attiláné, Cziglédszky Ákos és Molnár Mihály hasonló eredményt értek el.

A második nap – az elsőhöz hasonlóan – sok izgalmat tartogatott diákjaink számára. A sakkot kedvelő felsősöket néhány osztálytárs is elkísérte, volt, aki a kedvet is kapott a játékhoz, hozzájárulva ezzel egyújabb rekordhoz! Örömmel számolhatunk be arról, hogy vitéz Sinka Brigitta sakkmester intézményünkben játszotta 14 000. szimultánját! A szerencsés tanuló, akivel a játszmát játszotta  az 5. a osztályba járó Medvegy Bence volt. Mindkettőjüknek gratulálunk! Az eseményt senki nem hagyta el üres kézzel, ugyanis Bici néni az általa készített ajándéktárgyakkal köszönte meg a gyerekeknek a részvételt.

A felsősök közül nyert a sakkmester ellen Medvegy Bence, Burai Tamás és Szappanos Gergő, míg döntetlent játszott Cziglédszky Samu, Szpisjak Bence, Blaskó Bálint, Sztricskó Zoltán, Szilágyi Anica, Molnár Levente, Szappanos Gergő.

Brigitta néni – csakúgy, mint az előző években – az ügyesen játszó gyerekeket csillaggal jutalmazta: Csicsely Bálint, Medvegy Zalán, Nagy Csanád, Benke Márton, Lázár Benjámin, Pozderka Nándor, Nagy Boglárka, Bankó József, Skita Gergő, Csengődi Keve, Sztancsik Dániel, Balczó Ábel, Mogyoróssy Nándor, Gombár Balázs, Fabó Dániel, Szilágyi Tibor, Egri Renáta, Neumann Péter, Kovács Bálint, Ribárszky Kitti, Furár Dominik,Kupecz Márton, Megyik Bende, Gerhát Olivér, Müller Péter, Bacsa Zalán, Kunstár Roland, Berecz Csenge, Szilágyi Anica, Novodomszky Nesztor, Borgulya Gábor, Molnár Levente, Truczka Áron, Budai Luca, Bencsik Brigitta, Bajusz Blanka, Cziglédszky Barnabás, Kovács Minna, Szabó – Mravik Szabolcs, Gyuricza Róbert és Bátori Péter.  

A meglehetősen fárasztó játszmákat Brigitta néni fiatalos lendülettel vette, és bízunk benne, hogy meghívásunkat a következő évben is el fogja fogadni! A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni Sinka Ildikó, Sinka Gyöngyi, Fehér Jánosné, Gazsó Jánosné segítő munkáját!

Huszti Erika, Valastyán Balázs

szervezők


 

Gratulálunk a Diákolimpiai sakkverseny résztvevőinek, díjazottjainak!

 

Eredmények:

1. korcsoport lány:

2. helyezett Nagy Boglárka

1. korcsoport fiúk:

1. helyezett Cziglédszky Barnabás

3. helyezett Skita Gergő

4. helyezett Lázár Benjámin

2. korcsoport lány:

3. helyezett Ribárszky Kitti

2. korcsoport fiúk:

2. helyezett Máté Dávid – Kupecz Márton

3. helyezett Müller Péter

3. korcsoport fiúk:

2. helyezett Bálint Olivér

3. helyezett Balázs Gergely – Medvegy Bence

Büszkék vagyunk tanulóinkra, felkészítő pedagógusunkra! További sok sikert, eredményes versenyzést kívánunk!

Molnár Istvánné

igazgató


 

Gratulálunk! 


 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka