1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Elballagtak...

2019. június 15-én búcsúztunk végzőseinktől templomunkban, ahol Lázár Zsolt esperes úr, Horváth Z. Olivér iskolalelkész, Dr. Czinkóczky Mihály felügyelő úr ünnepelt velünk. Ballagási ünnepségünkön jelen volt Babák Mihály polgármester úr, Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, Klenk Józsefné, a „Klenk-díj” alapítója és Grünvald Béla, az iskola alapítványának kuratóriumi elnöke.

A köszöntések után végzőseink műsorában többek között Weöres Sándor, Reményik Sándor és Hamvas Béla gondolatai szólaltak meg, ezután együtt énekelték az Álomvilág című dalt.

„Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei, a világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség.” (Ef 5,8-9) Ezzel az igei gondolattal szólította meg nyolcadikosainkat Molnár Istvánné igazgató asszony, majd így folytatta: „Mindenki útra kész! Felvettétek vállatokra a ballagó tarisznyát, ami jelképe annak, hogy felkészültetek. Bizonyára már van köztetek, aki várja a továbbindulás pillanatát, néhányan inkább megállnátok, és lassítanátok az idő múlásán. Tarisznyátokba sok kincset érő ajándékot rejtettünk el az elmúlt nyolc esztendő alatt. Ha nem hagyjátok a csatját berozsdásodni, akkor mindig használhatjátok a hitbéli, a szellemi, a kulturális, a magyarság, hazaszeretet igaz kincseinek örökségét. Rajtatok múlik, hogy a tarisznyátokat kinyitjátok- e.”

A nyolcadikosok nevében búcsúzó Hóbely Márkó néhány kedves epizódot elevenített fel iskolai életükből, a ballagóknak a hetedikes Bacsa Zalán adott útravalót. A hagyományokhoz híven elköszöntek diáktársaiktól a Luther színjátszó tehetséggondozó műhely tagjai is. A szülők nevében Bátori Andrea a Prédikátor könyvéből vett igével kezdte búcsúzó gondolatait: „Mindennek megszabott ideje van.” (Préd 3,1) Őszintén beszélt arról, hogy nemcsak örömöket, hanem küzdelmes időszakokat is átéltek az eltelt nyolc esztendő alatt: a szülők küzdöttek gyermekeikért, a gyermekek az eredményekért, a tanárok mindenért és mindenkiért. Hálás szívvel köszönte meg az iskola minden dolgozójának a sok fáradozást.

A tanítványok sikereinek megélése talán az egyik legfontosabb pillanat a tanár életében is. Nagy öröm ez mindannyiunk számára. A diákok kitartó munkája, a nevelői felkészítés kimagasló eredményeket hozott végzőseinknek.

Benka-díjasaink az idei tanévben: Kohut Gyöngy, Szpisják Bence, Teremi Dóra. Mindhárman nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal, valamint kiemelkedő országos tanulmányi és sport versenyeredményekkel rendelkeznek. Példaként állnak valamennyi diákunk előtt.

A Klenk-díjat az úszás sportágban legjobb eredményt elért diák, Szécsi Nikolett érdemelte ki, aki „példa a parton és a vízben is.”

A Diákpéldakép címet Máté Szabina kapta. Szép tanulmányi eredménye, művészeti tevékenysége, példamutató magatartása, szorgalma, kedves egyénisége, megbízhatósága elismeréseként javasolta a tanári kar az elnyert kitüntetésre.

Esperesi-díjat Karas Luca vehetett át. Luca szolgálatával évről évre színes előadásokkal gazdagította az egyházi alkalmakat. Egyénisége, szerénysége a szerepekben is megnyilvánult.

Polgármesteri jutalomban részesült Weisz Tímea nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért, Hajduch Nándor jó tanulmányi eredményéért és birkózásban elért hazai és nemzetközi sikereiért, Péntek Albert angol versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A Körzeti Diáksport Tanács díjazza azokat a sportolókat, akik a diákolimpiai versenyeken a legjobban teljesítenek. Úszás sportágban a 2018-2019. tanév úszója: Szilágyi Anica.

Könyvjutalomban részesültek a kitűnő tanulók és az országos versenyek díjazottjai.

Iskolánk nevelői és diákjai nevében köszönetet mondtunk a szülői közösségnek azért, hogy nyolc éven át segítették osztályközösségeink életét, munkáját. Ötleteikkel, erkölcsi és anyagi jellegű segítségnyújtással támogatták a gyermekeket.

Nevelőtestületünk Máté Péter Most élsz című dalával köszönt el végzőseinktől.

Megyikné Bagi Erika
pedagógus

Még több kép tekinthető meg az alábbi hivatkozásokra kattintva

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka