1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Koncz Boldizsár előkelő helyezést és különdíjat kapott az országos Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciáján

A Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája egy közel húsz éves múltra visszatekintő megmérettetés az általános iskolás tanulók számára. A résztvevőknek két kategóriában – ismeretterjesztő és kutatás-módszertani – nyílik lehetőségük dolgozataikat elkészíteni, a témaválasztás tetszőleges lehet. Iskolánk a tavalyi évben nevezett először erre a versenyre, ahol két tanulónk számára akkor még a regionális döntő jelentette a végállomást. Ebben a tanévben már négy diákunk kapott kedvet, hogy felkészítőik vezetésével kibontsák témájukat. A regionális forduló során Koncz Boldizsár nyolcadik osztályos tanuló második helyezést ért el, ezzel lehetőséget kapva arra, hogy témáját az országos döntőn mutathassa be.

A döntőre 2019. május 6-án került sor, Budapesten, a Rózsakerti Demjén István Általános Iskolában. Boldizsár némi lámpalázzal kezdte az előadását, de az első néhány mondat után oldottabb hangulatban egy igazán élvezetes bemutatót tartott témájáról, mely a Bácskában kialakult hangulatról szólt a terület Magyarországhoz történt visszacsatolása után. A zsűri kritikája pozitív hangvételű volt, melyekből építkezni lehet a későbbiekben. Boldizsár végül az előkelő tízedik helyen végzett, illetve a TUDOK különdíját is neki ítélték! Ez az egy évvel ezelőtti eredményhez képest óriási fejlődés, illetve iskolánk számára is előrelépés, jövőre is szeretnénk országos döntőbe jutni tanulóinkkal! Boldizsárnak gratulálunk, sok sikert kívánunk a továbbiakban neki!

Valastyán Balázs

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka