1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Angol nyelvi versenyek szép eredményei

A Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ebben a tanévben is részt vett a 7-8. évfolyamos diákok számára rendezett országos angol tanulmányi versenyen, mely a tanulók életkori sajátosságaihoz alkalmazkodó, érdeklődésükre számot tartó, ugyanakkor magas színvonalú tehetséggondozó verseny. Idén hét hetedikes és hét nyolcadikos diák írta meg az iskolai forduló feladatsorát, mely elsősorban kommunikációs ismereteiket, szövegértési képességüket és szókincsbeli tudásukat ellenőrizte. Közülük összesen heten továbbjutottak a megyei fordulóba, amely nagyon jó eredménynek számít.

A hetedik évfolyamon továbbjutott tanulóink: Gombkötő Réka (7.c), Karai Noémi (7.c) és Bacsa Zalán (7.c). A nyolcadik évfolyamon továbbjutott tanulóink: Bankó Kristóf (8. b) Weisz Tímea (8.b) , Komár Henrik (8.c) és Péntek Albert (8. c). Közülük Bankó Kristóf és Péntek Albert az előző tanévben is bizonyítottak, már hetedikesként versenyezhettek a megye legjobbjaival.

Idén a megyei forduló során 15 iskola 17 hetedikes és 35 nyolcadikos diákja versenyzett. Tanulóink a következő eredményeket érték el:

Hetedik évfolyam:

Gombkötő Réka 8. helyezett

Karai Noémi 13. helyezett

Nyolcadik évfolyam:

Bankó Kristóf 16. helyezett

Weisz Tímea és Komár Henrik holtversenyben 26. helyezett

(Péntek Albert és Bacsa Zalán hivatalos elfoglaltság miatt nem tudtak a versenyen részt venni. Ők az orosházi területi versenyen bizonyíthattak.)

Az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az idén április 3-án, szerdán rendezte hagyományos területi írásbeli angol versenyét, amelyen iskolánkat immáron második alkalommal tíz tanuló képviselte. A versenyzők hallott és olvasott szövegértési, nyelvtani és szókincset mérő feladatokkal kellett megbirkózniuk. A versenyre iskolánkon kívül a békéscsabai, az orosházi és az orosházi kistérség református és evangélikus iskolák diákjai valamint az angol két tanítási nyelvű iskolák is meghívást kaptak. Három kategóriában – a két tanítási nyelvű osztályba járók, az angolt heti három órában tanulók valamint angol anyanyelvű diákok – hetvenkilencen mérték össze tudásukat. A díjazottak az MM Publications ajándékait vehették át. A kapott angol nyelvű olvasmányok minden bizonnyal sok örömet szereznek a nyelvtudásukat ezzel is tovább gyarapító gyerekeknek. Nagy örömünkre a következő eredménnyel térhettünk haza: 

Ötödik évfolyam: 

6. helyezett  Bánfi Péter

Hatodik évfolyam:  

2. helyezett Molnár Lilla

10. helyezett Fazekas Bence

Hetedik évfolyam:

1. helyezett Bacsa Zalán

3. helyezett Kepenyes-Darida Dóra

Nyolcadik évfolyam:

5. helyezett Péntek Albert István

7. helyezett Szűcs Lilla

Angol két tanítási nyelvű, ötödik évfolyam:

3. helyezett Lestyan Lili

5. helyezett Kepenyes-Darida Zoé

Gratulálunk a versenyzőknek a szép teljesítményhez, további sikereket kívánunk!

Abonyi Éva és Weinperné Kiszely Nóra

angoltanárok

Országos angol tanulmányi verseny résztvevői

Területi írásbeli angol tanulmányi verseny résztvevői

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka