1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Fenntarthatósági Témahét a Benkában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2018/2019. tanévben negyedik alkalommal hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet március 18-22. között. A programsorozat sikerét jelzi, hogy több mint 1500 iskola 350 000 diákja csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei év kiemelt témái a közlekedés, a vízvédelem és az ENSZ által 2015-ben megfogalmazott fenntartható fejlődési célok.

Iskolánk is csatlakozott a témahéthez, az alsó és felső tagozatos évfolyamokon a fenntarthatóság jegyében telt ez a pár nap. A hetet a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület „Zöldülj! Fordulj!” vándorkiállítása nyitotta meg. A kiállítás a mindennapi környezetvédelem fontos témáit mutatta be, dolgoztatta fel diákjainkkal interaktív módon. Az alsó évfolyamos diákok a környezetbarát háztartás, a tudatos vásárlás, az egészséges életmód, a komposztálás, a hulladékcsökkentés témában rendszerezhették és mélyíthették tovább tudásukat. Az iskola folyosóján fotókiállítás, plakátok és újrahasznosított anyagokból készített tárgyak kívánták felhívni a figyelmet a környezetvédelem problémáira, a hulladékcsökkentésre.

A felsős épület folyosójának legújabb dísze is felkerült a falra, mely művészi fokon kívánja felhívni a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára. Az ökoszakkörös lányok több hónapos szorgalmas munkájának eredménye a műanyag kupakokból készített, Luther rózsát ábrázoló falikép. 

A felsős diákokat Bencsik Tiborné tanárnővel természetismeret, biológia és környezetvédelmi versenyekre hívtuk. A háziversenyen 5-8. évfolyamos tanulók mérhették össze tudásukat.

Igazán mozgalmasan telt a pénteki nap is. Az  5.a, 5.c és 7.b osztályok a Szent István Egyetem, Gazdasági Agrár- és Egészségtudományi Karára  „Az égbolt színháza!” című tudományos és szórakoztató ismeretterjesztő előadásra látogattak el.  A látványos bemutatón Csengeri Erzsébet tanszéki mérnök jóvoltából vehettünk részt, amely az EFOP 3.6.1-16-2016-00016 projekt keretén belül valósulhatott meg.

Ezt követően az Ótemplomban a Luther színjátszósok a víz fontosságára és a teremtett világ kincsére hívták fel az összegyűltek figyelmét, majd meghallgattuk Kondor Péter evangélikus püspök gondolatait.

A napnak ezzel még korántsem volt vége… A délután folyamán iskolánk adott otthont a ZöldOkos Kupa környezetvédelmi verseny megyei fordulójának. A versennyel kapcsolatos szervezési és lebonyolítási feladatokat Bencsik Tiborné tanárnő végezte. A megmérettetést három online forduló előzte meg. A megye kilenc legjobban teljesítő csapata kapott meghívást a döntőre. Iskolánkat négy csapat képviselte ezen a fordulón.

Míg a nagyobbak versenyeztek a kisebbek és a 8.b osztályosok szorgos hangyaként lepték el a szarvasi Arborétumot és lelkesen vettek részt a kertészkedésben.

Tartalmas és mozgalmas napokon vagyunk túl, melyről tanúskodnak az alábbi képek is.

 

Biacsné B. Szilvia

pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka