1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

A benkások ismét bizonyítottak

„Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám,
Égi lángod járja át szívem és a szám!
Oldj fel, küldj el, tölts el tűzzel!
Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám!”

Hangzott fel e korál dallam a XIV. Országos Korál Éneklési Verseny megnyitó pillanatainak keretében Albertirsán, a Roszík Mihály Evangélikus Általános Iskola aulájában 33 diák, az őket felkészítő tanárok, a tisztelt zsűritagok, kísérők, szülők és a helyi lelkész tolmácsolásában.
A közös énekléssel ráhangolódtunk e csodálatos versenyre, miközben bátorítást és a Szentlélek Úristen segítségét is kértük diákjaink számára.

Mint minden évben, most is többségében evangélikus iskolák tanulói vettek részt e megmérettetésen, de - a szervezők nagy örömére- idén két gyülekezet is hozott versenyzőket.
A mindig jelen lévő aszódi, abonyi, nyíregyházi, kiskőrösi, orosházi, soltvadkerti, albertirsai iskolák mellett a szarvasi diákok sem hiányozhattak. Tanulóinkkal tizenkét éve veszünk részt a versenyen, szinte minden évben több helyezést elhozva. Az énekhang fejlesztése mellett nagyon fontosnak tartjuk a korálok szövegein keresztül a keresztény értékekre való nevelést, az Istenben vetett hit megalapozását, a személyiség formálását. E találkozók alkalmával valamennyien gazdagodunk lelkiekben, ezért nagy öröm számunkra, hogy tehetséges diákjaink évről évre bemutathatják kimagasló zenei képzettségüket, felkészültségüket, versenyzői rátermettségüket, mellyel az idén is szép sikereket értek el.

A  3-4. osztályosok kategóriájában Patay Sára 3.a osztályos kisdiákunk különdíjban részesült (felkészítő tanára: Himer Péter), 5-6. osztályos kategóriában Orovecz Tamás 5. b osztályos tanítványunk szerepelt ügyesen, a 7-8. osztályosok között Gombkötő Réka 7.c osztályos tanulónk 2. helyezést ért el (felkészítő tanára: Paraszt Attiláné), Pribelszky Zoltán 7.a osztályos diákunk pedig 3. helyezett lett (felkészítő tanára: Himerné Duló Erika).

Köszönjük az iskola vezetőségének, egyházunknak és alapítványunknak a támogatást a versenyen való részvételünkhöz. Diákjainknak és tanáraiknak szívből gratulálunk az elért eredményekhez és további szép sikereket kívánunk!

Paraszt Attiláné

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka