1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Európai Diáksport Nap a Benkában

400 gyermek várta nagy izgalommal a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánkban már hagyománnyá vált szeptember végi sportnapot. Már 5. alkalommal vettünk részt a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésén, mert fontosnak tartjuk olyan közösségformáló, egészségre pozitívan ható mozgásformák megismertetését, amit minden körülmények között játszhatóak életkortól függetlenül. Ezen a napon is az általunk felkínált játékoknak az elsődleges célja az aktív részvételen alapuló, értékteremtő szabadidő eltöltésére nevelés volt a mozgás megszerettetésével.

A másodlagos cél olyan kortárs kapcsolatok és közösségek kialakítása volt, mely hosszútávon elkötelezettséget érez a mozgás iránt, illetve igényt ébreszt a tartalmas szabadidő közös eltöltésére „elmagányosodott, monitor előtt élő” világunkban.

A reggel zenés ébresztő tornával kezdődött. A diákok által kedvelt zenére történő táncos mozgás a teljes nevelő-és tanulói közösséget megmozgatta.

Az udvar ezen a napon játékos mozgástérré változott. Minden korosztály szívesen játszott a tollaslabda pályán, majd megismerve a szabályokat, párosokat alkotva versenyeztek egymással. A legnépszerűbb játék a kakasviadal volt, mely a küzdőjátékok egyik kedvelt formája. Fiúk és lányok ugyanolyan bátorsággal álltak ki egymás ellen, küzdöttek nagy erővel, hogy a társukat a körön kívülre tolják. A legvidámabb pillanatokat minden évben a kötélhúzás során élik át a diákok. Nagy lendülettel, erővel húzzák a feszes kötelet, hogy a játék végén ne ők találják magukat a fűben.

A gyerekek a nap folyamán kipróbálhatták magukat a pályán kialakított labdaügyességi feladatokban is, ahol a labdavezetésé, a kapura dobásé volt a főszerep. Labdajátékok közül a kosárlabda, kézilabda elemei sem maradhattak ki, mely sportágak nagyon népszerűek iskolánkban. A labdarúgást kedvelők lábtengó pályán rúghatták a „bőrt”. Aröplabda háló mindkét oldalán jó hangulatú, hosszú labdamenetek voltak. A tenisz és a floorball játék nagy koncentrációt igényelt a játékosoktól. Az asztalitenisz asztal körül is nagy volt a nyüzsgés, a forgózás sok vidám percet adott a gyerekeknek.

A Európai Diáksport napunkat a 2018 m lefutásával zártuk, melyet minden tanulónk lelkesen, erejének megfelelően teljesített.

Bízunk benne, hogy a mozgást népszerűsítő közös délelőtt elérte a célját: a szabadidős mozgásformák nem csupán időtöltést jelentettek tanulóink számára, hanem testi, szellemi felfrissülést, regenerálódást, felüdülést, kikapcsolódást is egy jó közösségben.

Molnár Eteléné, Zalán Csaba szervezők

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka