1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Kobaktörő-matematika versenyfelkészítő szakkör

A TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” elnevezésű kiemelt projekt keretében megvalósuló OPER 2722 számmal tehetséggondozó versenyeken sikeres diákmentorok bevonásával megvalósuló matematika versenyre felkészítő szakkör megszervezésére, klubrendezvény szervezésére, valamint a megvalósításhoz szükséges eszközök beszerzésére kaptunk lehetőséget.

A szakkör részletes programját, szakmai tervét Kriska Zsuzsa, intézményünk pedagógusa dolgozta ki a matematika tehetségműhelybe beválogatott gyermekek számára.

A foglalkozások alatt több új logikai társasjátékot ismerhettek meg a gyerekek,  heterogén csoportokban dolgozhattak a diákmentorokkal együtt, hisz nemcsak a legkiemelkedőbb tanulók tagjai a szakkörnek, így azok is különböző megoldási módokat ismerhettek meg, fejleszthették tudásukat azok is, akiknél még csak kialakulóban van a matematikai gondolkodás.

A szakkörökön sokat foglalkoznak a matematikai versenypéldákkal, több gondolkodást igénylő feladatokkal, melyek az alsó tagozat tananyagára épülnek. A versenypéldák megoldása mellett többször kerülnek elő tábla- és kártyajátékok, melyek kiválóan fejlesztik tanulóink logikai gondolkodását, szociális és érzelmi kompetenciájukat. A logikus gondolkodásra, a társas kapcsolatok fejlesztésére, a kudarctűrő képesség erősítésére pozitív hatással vannak a táblajátékok, melyekre programunkban nagy hangsúlyt fektetünk.

 A szakkör tagjai részt vettek a tanév folyamán a Hetedhét Határ Legjobb Kis Matematikusa elnevezésű matematika versenyen, melyet lehetőségünk volt a szakkörre épülő nyertes pályázati pénzből finanszírozni.

A záró klubrendezvényen bajnokságot rendeztünk, melyen a gyerekek csapatokban mérhették össze logikus gondolkodásukat. Míg a gyerekek játszva versenyeztek, szüleiknek és pedagógusainknak pszichológus tartott előadást a tehetséggondozásról.

Célunk, hogy minél több tehetséges gyermek szeresse meg a matematikát. Fejlődjenek alapképességeik, alakuljanak ki azok a készségeik, melyekkel kitartó, logikus gondolkodásra ösztönözzük őket a későbbiek során is.

Molnár Istvánné
igazgató

 

Napi ige

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Hasznos programok

Értesítések

Elektronikus napló elérése

Aktuális havi étlapok

Aktuális versenyeredményeink

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda: 
06-66-312-946
Damjanich utcai óvoda: 
06-66-313-126
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035