1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Tehetséghidak Program - Múlt és jövő

A TÁMOP-3.4.5-12-0001 azonosítás számú "Tehetséghidak Program" című kiemelt projekt keretében a gazdagító programpárok megszervezésére és megvalósítására kiírt pályázaton nyert intézményünk  "Múlt és jövő” címmel. 

Augusztusban a pályázat szünidei, intenzív tehetséggondozás megvalósítására adott lehetőséget, melyet mi környezetünk múltjának és jövőjének szenteltünk, majd a tanév elején, szeptember-novemberben tanórán kívüli tevékenység keretében megbeszéltük a nyáron látottakat.

A múlt témában a Szlovák Tájházba illetve a Szárazmalomba látogattunk. Megismertettük diákjainkkal a szomszédos település világhírű szőnyegszövőjét, ami szintén a múlté már, hiszen nincsenek fiatalok, akik elsajátíthatnák  a szőnyegszövés technikáját. A jövőt a megújuló energiaforrások megismerésével vetítettük elő. A Biogáz üzembe és a Békésszentandrási Duzzasztóműhöz kerékpároztunk. Mind az öt helyen idegenvezető segítségével ismerkedtünk meg az adott témákkal.

Tanórán kívüli tevékenységeket is más-más helyszínen valósítottuk meg. A Szlovák Tájházról az interaktív tananyagok és az internet segítségével egészítettük ki ismereteinket. A Szárazmalomról a Városi Könyvtárban található a régi könyvek, újságcikkek nyújtottak érdekes információkat. A Biogáz üzemben nagyon sok új, eddig ismeretlen fogalommal találkoztunk, aminek megértéséhez szintén az internetet használtuk, power point előadásokat készítettünk, amiket társaiknak mutattak be a gyerekek. A Duzzasztómű megépítésének történetét az interneten és a gyerekek által hozott könyveken keresztül tekintettük át. A hajózsilip működését az interaktív tananyag mutatta be valósághűen. A szőnyegszövés múltjának megismerését a Tessedik Múzeumban folytattuk, régi eszközökön keresztül.

Nagyon jól éreztük magunkat ezeken a programokon, a tanulóink nagyon sok új ismerettel lettek gazdagabbak.

 A programot megszervező pedagógusok: Hovorkáné Hegedűs Hajnalka és Révész Éva

Napi ige

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Hasznos programok

Értesítések

Elektronikus napló elérése

Aktuális havi étlapok

Aktuális versenyeredményeink

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda: 
06-66-312-946
Damjanich utcai óvoda: 
06-66-313-126
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035