1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

"A different language is a different vision of life."

Federico Fellini

Idegen nyelvi napok a Benkában

Három év után idén ismét hagyományos keretek között rendezhettük meg iskolánk egyik jelentős eseményét, az Idegen nyelvi napokat. Azért is jelentős, mert az iskola összes tanulója, a kis elsőstől a ballagás előtt álló nyolcadikosokig részt vett az angol, illetve német nyelvet tanító pedagógusok által szervezett házi versenyeken, projektmunkákban, órai játékos foglalkozásokon. Az iskolarádiós beharangozó és eredményekről beszámoló műsorban az Országos Angol Vers- és Prózamondó Versenyen szereplő gyerekek is szerepeltek, akik az ott elhangzott verseikkel örvendeztették meg diáktársaikat. A 7.b osztályos Molnár Molli és Muceniece Júlia Torda-Csekő Mónika felkészítésével a héten szintén az iskolarádióban szerepeltek a St. Patric’s Day (Szent Patrik Napja) műsorukkal, melyhez a tantermek interaktív tábláin a hozzá készített prezentációt követhették az osztályközösségek.
A kis elsős kéttanos osztályba járó gyerekek tanítóikkal az angol órákon játékos feladatokat oldottak meg, posztereket készítettek.
A március idusa előtti hétfő és kedd a versenyekről szólt. Az alsósok izgatottan készültek a Szépolvasó versenyre, a felsősök pedig a Szókirály megmérettetésen adhattak számot szókincsbeli tudásukról. Ugyancsak hétfőn rendeztek a felsős tanárok egy fordítóversenyt, melyen meg kellet mutatniuk, hogy az angol szöveget hogyan tudják szöveghűen, ugyanakkor szépen fogalmazva átültetni a magyar nyelvre. Az angol két tanítási nyelvű program alsó tagozatos tanulói egy betűző versenyen (Spelling Bee) mérhették össze tudásukat kedden, mely az angolszász kultúrákban rendkívül népszerű játék. A versenyek iránt nagy volt az érdeklődés, sokan vágtak bele a feladatok megoldásába.
A felső tagozatos diákokat csütörtök délután országismereti vetélkedővel várták tanáraik. Az 5-6. osztályosok elsősorban London utcáin „barangoltak” és a város nevezetességei voltak a feladatok középpontjában. A 7-8. évfolyamosok az Egyesült Királyság mellett az Amerikai Egyesült Államokról meglévő ismereteikről is számot adhattak. A játékos feladatok mellett a két országról videófilmeket tekintettek meg a tanulók, melyek alapján szövegértési feladatot oldottak meg. Nem csak tájékozottságukat, hanem szókincsüket is tesztelte a 7-8. évfolyamos diákoknak az a feladat, ahol London felhőkarcolóit a formájuk után kapott beceneveikkel (The Shard and The Gherkhin, The Cheesegrater, The Walkie-Talkie) kellett párosítaniuk A vetélkedőt mindkét csoportban a hagyományokhoz híven a népszerű „Big Ben rap” zárta.
Az Idegen nyelvi napok keretein belül először hirdettünk meg történetíró versenyt a felsős tanulók számára, melyre színvonalas művek érkeztek. Az idei év kreatív feladata pedig húsvéti plakát készítése volt az alsó és felsős diákok számára, ahol hangsúlyt kapott az angol és a magyar húsvéti hagyományok közti különbségek megjelenítése is.
Az idegen nyelvi napokon német nyelvből a 7. és 8. osztály csapatversenyen vett részt, ahol nyelvtani tesztet írtak és országismereti kérdőívet töltöttek ki.
A versenyek első három helyezettjeit oklevéllel és kisebb ajándékokkal díjaztuk. Minden résztvevő élményekkel és több tudással térhetett haza, mely során nyelvtudása újabb ismeretekkel bővült a tartalmas programokkal teli hét után.

Weinperné Kiszely Nóra, Baginé Lőrincz Erika, Mezeiné Szatmári Rita
nyelvtanárok

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka