1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Tanévnyitó 2021

„A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.” (Gal 5,22-23)

Diákok, tanárok talán még sosem várták ennyire a tanévkezdést, hiszen az elmúlt két csonka iskolai esztendő után mindannyian vágyunk már egy hagyományos évre. Az istentisztelet mégis rendhagyónak bizonyult, hiszen szeptember 1-jén előbb az iskolai csengő, majd 9 órától az Ótemplom harangja hívta a benkás közösséget. A templomi alkalmon előseink és a végzős évfolyamok vettek részt, a többi osztály online követte az eseményeket az iskolában.

Lázár Zsolt esperes úr és Horváth Z. Olivér iskolalelkész úr szolgálata után az énekkarosok és az ötödikes diákok vidám műsorral búcsúztak a nyártól, készen állva az új csodákra, melyekkel reméljük, örömmel találkoznak majd a tanév során.

A gyermekek évindító versei, dalai és angol nyelvű imája után Molnár Istvánné igazgató asszony Pál apostol a thesszalonikaiakhoz írott leveléből vett gondolattal köszöntötte az évnyitón megjelenteket -„Titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt” (1Thesszalonika 3,12) -, majd tolmácsolta Gaál Roland, a Járási Hivatal vezetője, Babák Mihály polgármester úr, valamint Dr. Czinkóczky Mihály egyházközségi felügyelő úr jókívánságait.

Beszédében minden diákot arra biztatott, hogy a megszokott kitartó, szorgalmas tanulással és a közösségi élet minőségét befolyásoló illemtudó magatartással szerezzenek örömet szüleiknek, nevelőiknek.

„A mi kincseink a hagyományok őrzése, az egymás iránti tisztelet és bizalom, a felelősségvállalás, a hitelesség. Mindannyian minden nap tegyünk meg mindent azért, hogy benkás kincseink közösségünk fennmaradásának alapjai megmaradjanak.”

Sokan a nyári szünetben is így tettek, hiszen remek versenyeredményekkel, fellépésekkel öregbítették iskolánk hírnevét. Nemcsak a gyerekek sikereinek örülhettünk, hanem annak is, hogy iskolánkban a High-Tech Suli program támogatását elnyerve egy modern, 21. századi digitális tanterem kialakítására nyílt lehetőség, amely az épülő tornateremhez hasonlóan nagy várakozással tölti a benkás közösséget.

Igazgatónk megköszönve a fenntartó támogatását, a szülők bizalmát, megnyitotta a 2021-2022-es tanévet. Az istentisztelet zárásaként az elsősök egy-egy szál virágot helyeztek az oltár elé, majd végre újra elkészülhetett a hagyományos oltári szelfi.

Legyen örömteli tanévünk, legyen áldás a Benka iskolán, a benne és érte munkálkodókon!

Hovorkáné Hegedűs Hajnalka pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka