1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez


Összegzoo, avagy gondoltatok egy NTP-s tanulmányi út margójára

2021 júniusának elején a javuló járványügyi adatok lehetővé tették, hogy a tanéven átívelő tehetségsegítő programunkat méltóképp és az előző évek hagyományainak megfelelően le tudjuk zárni. A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő programjaink zárása rendszerint egy kétnapos, a tanév foglalkozásainak anyagát szintetizáló tanulmányi út az ország valamelyik tájára. Két évvel ezelőtt a fővárost, a Dunakanyart és a Budai-hegyeket vettük célba, a tavalyi őszön – többszöri, COVID miatti halasztás után – pedig Pécsett és a Mecsekben zártuk az akkori pályázati évet. Az idén pedig Kelet-Magyarország, azon belül is Debrecen és főképp Nyíregyháza voltak a két napos utazásunk célállomása.

A járványügyi intézkedések miatti korlátozások és zárva tartások kissé átszabták az eredeti terveinket, de így is tartalmas, természettudományos és kultúrtörténeti értékeket felvonultató, azokat váltogató két napot hagyhattunk magunk mögött június 7-én és 8-án. Az első nap délelőttjét Debrecenben kezdtük, ahol a Debreceni Református Nagytemplom minden zegét és zugát megmutatta rendkívül profi és elhivatott idegenvezető. A Nagytemplom után a szomszédos Református Kollégium Múzeumában folytatódott a programunk, melynek befejeződése után elindultunk a tanulmányi út fő célja, a Nyíregyházi Állatkert, ismertebb nevén a Sóstó Zoo irányába. Aki már járt itt, tudja, hogy az állatkert megtekintése egész napos program, mi ezt kétszer félnapos időegységként terveztük meg és valósítottuk meg. A kontinensek szerint szerveződő állatvilágot önállóan, tanári instrukciók szerint járták be a tanulók. A csoportokra osztott diákközösség valamennyi egységének az első nap délutánján és a második nap délelőttjén is is egy megadott és egy szabadon választott földrész élővilágát kellett felderítenie, valamint voltak közösen megvalósított programelemek is (pl. fókashow). Az éjszakát egy közeli tölgyerdőben lévő, rendkívül barátságos szállodában töltöttük, majd másnap folytatódott a délutáni program, a ZOO-beli kalandozás. Délután, hazafelé tartván, ismét visszatértünk Debrecenbe, ahol az Agóra Tudományos Élményközpontban egy előadás (Zenélő villámok) megtekintése után kipróbálhattuk az összes interaktív játékot.

A két napos tanulmányi út a pandémia miatt– a tavalyi évhez hasonlóan – meglehetősen nehezen jött össze, de végül a vártnál sokkal több élményt és felfedezést tartogatott. A természettudományos ismeretek befogadása mellett (ahogy a pályázati év foglalkozásain is) nagy hangsúlyt fektettünk a közösségépítésre, közösségfejlesztésre is, hiszen valamennyi természettudós tudja, a felfedezés alapja a csapatmunka.

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka