1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Állatok világnapja a benka ovikban

Óvodáinkban a hagyományos ünnepek mellett jelentős szerepet kapnak a zöld ünnepek.

Ilyen például október 4. az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe. Ekkor emlékezünk meg óvodáinkban az állatok napjáról.

Az állatok szeretetét nem lehet könyvekből megtanulni, tanítani. Élménynyújtás, tapasztalatszerzés, tevékenykedés, a személyes élmény a legjobb módszer arra, hogy az óvodás gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet, gondoskodás, védelem érzése.

Óvodáinkban több éves hagyománya van ennek a napnak, amikor is minden az állatokról szól. A gyerekek fantáziájára építve járhattak a dzsungelben, különböző barkács tevékenységekkel elkészítették az ott élő állatokat, mondókázással, dalokkal, versekkel, mesével, tanulmányi sétákkal a Vadas Parkban, marhatelep látogatással gazdagítottuk és teljesítettük ki az óvodásaink állatokról szerzett ismereteit. Célunk, hogy erősítsük a gyerekekben az ember és az állatok közötti szeretetet, barátságot, hiszen az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.

Ennek a napnak hagyománya még, hogy a gyerekek a napot megelőzően élelmet gyűjtenek óvodánként az állatoknak, amit a Kutyamenhely megsegítésére adományozunk. Közvetlen tapasztalatszerzésre a szülők segítségét kérve a menhely meglátogatásával került sor. Ez jó alkalmat kínált arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az állatgondozás, állattartás szabályaival. Boldogan hordták az apró kezek az összegyűjtött élelmet a raktárba. A menhely négylábú lakói farkcsóválva, csaholással és boldog ugrándozással köszönték meg az adományokat.

Az élményekben gazdag tevékenységek, ismeretben, tudásban bővelkedő napok, a felszabadult jókedvű kirándulások, az állatokkal való közvetlen ismerkedés maradandó közösségi élményt is nyújtottak a gyerekeknek.

 

Csernusné Samu Edit

intézményvezető h.

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka