1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

A tudomány és a kultúra találkozása: Pécs

A koronavírus járvány miatt 2020 tavasza helyett ugyanezen év őszén került sor a „Kis természettudósok a nagyvilágban” tehetségműhely NTP-MTTD-19-0143 pályázati azonosítójú nyertes pályázatához kapcsolódó kétnapos tanulmány útjára.
 A választott helyszín egy olyan város volt, ahol a tudomány és a kultúra találkozása, egymásra hatása szemmel láthatóan és kézzel foghatóan érzékelhető. Pécs az a város, ahol a tudomány és a művészet kapcsolata természeti szépségekkel és ember alkotta remekekkel örvendezteti meg az arra járót.
 Az odavezető hosszú utat megpróbáltuk kihasználni, összehasonlítani az egyes tájak felszínéből adódó különbségeket, összevetni azt a tájon élő emberek életmódjával. Első tervezett helyszínünk a Paksi Atomerőmű Látogatóközpontja sajnos zárva tart a vírus miatt, így az atomenergiához kapcsolódó ismeretek tanári instrukciók és a diákok közös munkája nyomán álltak össze a fejekben. A pécsi helyszínek közül a Zsolnay-, a Vasarely- és a Bányászati Múzeum felkeresésére vállalkoztunk, ezeken a helyszíneken az emberi elme, kreativitás alkotó természetét és annak eredményeit vizsgálhattuk. A Pécsi ZOO állatai az egyes földrészek élővilágába engedtek bepillantást nyújtani, szerencsés választásnak bizonyult az első nap utolsó programjaként szervezni ezt a félig tudományos, félig szabadidős tevékenységet.
A szállásunk miatt „ki kellett” buszoznunk Orfűre a Mecseken keresztül, közben megismertük a hegység kialakulását, flóráját és faunáját. Másnap, az orfűi tavak után az Abaligeti barlanggal ismerkedhettünk behatóan, majd nemsokára újra Pécs utcáit róttuk. Arborétumi séta után egy programon kívüli elem következett, az eddig megismert városi helyszíneket fűztük fel újra gondolati fonálra, kiegészítve néhány ismeretlennel egy városnéző kisvonat fedélzetén.
A két nap alatt maximálisan megvalósítottuk a tervezett programjainkat miközben remekül éreztük magunkat, egy COVID-mentes, közösségi élményekben gazdag tanulmányi utat valósítottunk meg pedagógus és diák közös munkája, együttes tevékenysége által.

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka