1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Lángolj fel a lelkünkben, szép égi szikra, szent öröm…”
                                                                                          /Schiller/

A zene világnapján - melyet 1975 óta október elsején ünneplünk szerte a világon- az idei évben Beethoven születésének 250. évfordulójára emlékezve gyűltünk össze iskolánk udvarán, egy-egy óraközi szünetben. Életének rövid, de átfogó ismertetését követően tőle származó idézetekkel és egyik legjelentősebb művének, a IX. szimfónia zárótételében felcsendülő Örömóda eljátszásával és közös éneklésével ünnepeltünk. Hetek munkája előzte meg a rövid kis műsort, diákjaink mellett felkérésemre örömmel és nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be pedagógustársaim a csengettyűs előadásba, nem kis meglepetést okozva ezzel iskolánk közösségének. Magyartanárok mellett tanító nénik csiszolódtak eggyé a zenében diákjainkkal, jelezve és átadva azt az üzenetet, amit szóban nem lehet kifejezni, de a muzsikában igen. Jó volt közösen próbálni, majd szerepelni, felemelő volt átélni az egymásra hangolódást, adni másoknak olyat, amit csak együtt vagyunk képesek nyújtani. Valójában ez a zene hivatása, egyfajta örömforrás, közös kapocs, mely –néha látszólag csak néhány percig, valójában sokkal tovább- összeköti az embereket. Kívánom, hogy jó példaként maradjon emlékezetünkben, hogy egy-egy közös munkában mekkora erő és lehetőség rejlik, ha nyitottak vagyunk egymás felé. A műsor zárásaként az alsós diákok két Beethoven-dalt énekeltek el, a felsős diákok pedig délután egy Beethoven-vetélkedővel zárták a napot.  A vetélkedő első helyezettje a 6. a osztály csapata lett.

Gratulálunk minden vetélkedőre felkészült csapatnak, találkozzunk jövőre ismét!

Napi ige

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Hasznos programok

Elektronikus napló elérése

Benka-Téka

Mini Benka-Téka leendő elsősöknek

Aktuális havi étlapok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda: 
06-66-312-946
Damjanich utcai óvoda: 
06-66-313-126
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035