1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

MEGINT

A Martin György Kulturális Egyesület szervezésében március 5-6-án rendezték meg 11. alkalommal Budapesten, a Fasori Gimnáziumban a Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozóját, vagyis a MEGINT-et.
E találkozóhoz immár ötödik alkalommal szorosan kapcsolódik a Nits Márta Országos Népdaléneklő Verseny, melyet általános iskola 7. osztályától hirdettek meg szóló ének, kisegyüttes, énekegyüttes, hangszeres szólista és zenekari formációkban. Iskolánkat Gombkötő Réka, az orosházi Országos Kölcsey Népdaléneklő Verseny első helyezettje képviselte, akit erre az alkalomra egy kászonimpéri népdalcsokorral készített fel tanára, Paraszt Attiláné. Az igen magas színvonalú verseny zsűrije ezüst minősítéssel jutalmazta Réka gyönyörű énekét, melyet a szombati napon megrendezett Gálán ismét bemutathatott a közönségnek. Ezúton köszönjük Réka megjelenéséhez nyújtott segítséget, a szép csíki viseletet a Tessedik Táncegyüttesnek.
Rékának szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Élménybeszámoló

Pénteken reggel már 9 óra előtt megérkeztünk Budapestre a Fasori Evangélikus Gimnáziumba, s izgatottan vártuk, hogy beénekelhessünk, majd magunkra ölthessük az előadáshoz elengedhetetlen népviseletünket. A verseny az iskola dísztermében zajlott, ahonnan élőben közvetítették a produkciókat. A zsűri tagjain látszott, hogy mindent figyelembe vesznek és nagyon szigorúak, így egy kicsit elbizonytalanodtam, de amint a színpadra léptem, minden izgalmam elszállt. Az éneklés úgy ment, mint a próbákon, elégedett voltam a teljesítményemmel. A produkciók után a Magos Együttes műsora következett, majd kihirdették a minősítéseket. Alkalom adódott arra is, hogy egyenként megbeszéljük a zsűrivel a hibáinkat, akik nagyon jó tanácsokkal láttak el bennünket. Másnap következett a gálaműsor, amelyen én is részt vehettem! Bár kicsit jobban izgultam a kelleténél, szépen sikerült az előadás. Az emléklapok kiosztása után mindenki élményekkel és tapasztalatokkal telve indulhatott haza.

Gombkötő Réka

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka