1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Benkások a „Világot jelentő deszkákon”

Nagyon nagy öröm egy tanárnak, ha színpadon látja a diákját, főleg, ha nem is egyet. Az egész iskola büszke azokra a tanulóira, akik az iskola mellett – ahol kiváló eredményeik vannak- ilyen színvonalas darabokban is szerepelnek. A Valahol Európában Pötyijét megkértem, hogy írja le hogy is lettek színészek, az ő sorai következnek:

2016. tavaszán gyerekszereplőket keresett a Cervinus Teátrum a Valahol Európában című színdarabba. Édesanyám kérte, hogy próbáljam meg, nem veszíthetek semmit. Akkor még nem volt kedvem hozzá,  nem tudtam, hogy alkalmas vagyok e rá és, hogy a tánc és iskola mellett hogyan lesz rá időm. Másnap Csilla néni megkeresett és rábeszélt, hogy mégis jelentkezzek. Később ő sokat segített a felkészülésben is.

Több fordulós meghallgatást követően beválogattak Benkás társaimmal, Bagócsi Jázminnal, Czifra Zéténnyel, Domján Annával valamint az elballagott Mester Dórával és Kis Virággal együtt. Nagyon sokat próbáltunk a hétvégeken, és volt, hogy esténként. Nagyon sok áldozattal járt, de megérte.

2016. novemberében kezdődtek az előadások, eleinte még nagyon izgultunk, de ahogy egyre többet álltunk a színpadon, egyre növekedett az önbizalmunk is. A több mint 20 előadás alkalmával nagyon sok helyen léptünk fel Szarvason kívül is, többek között Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színház színpadán, Keszthelyen, Jászberényben, Mezőkövesden és szlovákiai Nyárasdon.

A darab révén nagyon sok barátság szövődött, hiszen sok időt töltöttünk együtt a próbák, az előadások és az utazások alatt. A felnőtt színészek is kedvesek, barátságosak velünk és segítőkészek, sokat tanulhatunk tőlük. Varga Viktor rendező úr és dr. Dósa Zsuzsa igazgató asszony is úgy megszeretett minket, hogy más darabokban is szerepeket osztottak nekünk; a Csodaszarvas, az Ármány és szerelem és a Macska a forró bátogtetőn című művekben. 

Óriási élményeket nyújt nekünk a színház világa melynek révén életre szóló tapasztalatokat is szerzünk.

Kepenyes-Darida Zoé

6.a

 

Napi ige

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Hasznos programok

Értesítések

Elektronikus napló elérése

Aktuális havi étlapok

Aktuális versenyeredményeink

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda: 
06-66-312-946
Damjanich utcai óvoda: 
06-66-313-126
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035