1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Maradt még felfedeznivaló…

2018 őszén egy új típusú kezdeményezés megvalósítása vette kezdetét a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda intézményvben. A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megkezdődött intézményünk „Benkás felfedezők” nevű NTP-MTTD-18 kódjelű pályázati programjának végrehajtása az intézmény falai és a különféle külső helyszínek terei között.

A pályázati program teljesítése folyamán a következő szakmai tevékenységek realizálódtak:

  • tanórán kívüli, főképp a természettudományos kompetenciák elmélyítését szolgáló, élmény- és felfedezésközpontú komplex tehetséggondozó foglalkozások (60 óra) az intézményben vagy a településen, annak szűkebb és tágabb környezetében;
  • a program tematikájához kapcsolódó két napos tanulmányi út Budapestre;
  • rövidfilm a tehetséggondozó programról, annak eredményeiről, tárgyiasult alkotásairól, amely a honlapunkon és a Facebook oldalunkon megtekinthető.

A programzáró rendezvényhez kapcsolódóan egy-egy rövid interjú formájában megkérdeztük az érintett tanulókat, hogy a fentiek közül melyek voltak a mögöttünk hagyott egy éves „együttfelfedezés” legnépszerűbb programelemei. Nem okozott meglepetést, hogy a tanulók körében a két napos budapesti tanulmányút lett a nyertes. De nem mellesleg sokan említették még az állatparki programokat, a Vajdás és Benkás kísérletező órákat, a kerékpárral megtett kilométereket és a hozzá kapcsolódó foglalkozásokat, a beszerzett eszközökkel folytatott önálló, játékos tanulást valamint az építést, a konstruálást (pl. robotkar). Nagy örömünkre visszatérő válasz volt a „mindegy mit csináltunk, minden jó volt, mert együtt voltunk” felelet is.

És igyekszünk is együtt maradni jövőre is! A 2018-2019. tanévben a pályázathoz kapcsolódóan megismertük a világ egy-egy kisebb szeletének titkait. A természet hatalmas, kifogyhatatlan a kíváncsiságunk, van még egy csomó ötletünk, hogy a felfedezést miképp folytassuk szeptembertől, mert szép számmal maradt még felfedeznivaló!

A „Benkás felfedezők” nevében:
Szabó Józsefné
Fekete-Rekényi János

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka