1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Tanévzárás a Benkában

Elérkezett a tanév utolsó eseménye, a tanévzáró ünnepély, amit már mindenki nagyon várt. Az ünnepély Lázár Zsolt, a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese és Horváth Z. Olivér iskolalelkész szolgálatával kezdődött. Majd Molnár Istvánné tanévzáró gondolataiban visszatekintett a mögöttünk álló tanévre, összegezte az eredményeket, felidézte az emlékeket, a sok kimagasló eredményt.

A mögöttünk álló tanév értékelése során az igazgatónő kiemelte a megyei-, országos- és nemzetközi versenyeken elért tanulmányi- és sporteredményeket, a tehetséggondozásban elért sikereket. Az idén a felső tagozaton 17 diákunk nemzetközi, 73 országos, 99 megyei, valamint 53 tanulónk városi versenyek, pályázatok díjazottjai. Az alsó tagozatosaink is sikeres évet zártak: 10 tanuló nemzetközi, 32 országos, 48 megyei-regionális, valamint 71 tanulónk városi versenyeredményeinek örülhettünk.

Jutalomban részesültek a legjobban teljesítő alsó és felső tagozatos tanulók közül azok, akik kitűnő tanulmányi eredményeik mellett a versenyeken, közösségi programokban is élen jártak.

A legnagyobb elismerést, a Kiváló kisdiák kitüntető címet Kepenyes-Darida Zoé kapta. Négy éven át kitűnő eredményével, példamutató magatartásával, a tanulmányi versenyek rendszeres résztvevőjeként öregbítette iskolánk hírnevét. A tanulás mellett a sport és a művészetek szeretete is része életének. Sokszor csodálhattuk meg játékát a Valahol Európában című musicalben, a társastáncversenyeken is szép eredményei vannak, tagja a városi jégkorong csapatnak, és úszóversenyeken is szívesen indul.

Nevelőtestületünk döntése alapján Az év tanulója Szpisják Bence lett. Bence tanulmányi- és versenyeredményeivel, művészeti- és sporteredményeivel tűnt ki diáktársai közül. Bence a természettudományok terén jeleskedik, évről évre több matematika-, fizika- és kémia versenyen vesz részt kiváló eredménnyel. Emellett tagja annak a néptánccsoportnak, amely a 28. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Szilágysági koreográfiával arany, a Bukovinai koreográfiával ezüst minősítést nyert.

Lustyik János, az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség nyugalmazott felügyelője felajánlásából iskolánk nevelőtestülete Lustyik-díjat adományoz annak a diáknak, akinek matematika tudása és tehetsége a tanórákon kívül a versenyeken elért eredményeiben is tükröződik. Az elmúlt tanév díjazottja, Szpisják Zsófia sokoldalúságát bizonyítja, hogy kiemelkedő tanulmányi munkája mellett a néptánc és kézműveskedés sem hiányozhat hétköznapjaiból.

Mindig nagy öröm, amikor a diákok jutalmat vehetnek át munkájuk elismeréseképpen. Büszkék vagyunk arra a 135 kitűnő tanulónkra, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy iskolánk tanulmányi átlaga 4,42 lett.

A kitűnő diákok után az énekkarosok, színjátszósok kaptak közös ajándékot munkájuk elismeréseként. Majd a sporteredmények jutalmazása következett.

Büszkék vagyunk továbbá azokra a tanulóinkra is, akik tanulmányaikkal ugyan nem tudtak kimagasló eredményeket felmutatni, de adottságaikhoz mérten igyekeztek a legtöbbet kihozni magukból, s ezért gyakran bizony akár többszörösét is kellett dolgozniuk, mint szerencsésebb társaiknak. Elismerésre méltó az ő hozzáállásuk is, amiért nem adták fel a harcot, s tanulási vagy magatartási nehézségeik, konfliktusaik vagy hátrányos körülményeik ellenére is próbáltak helyt állni nap mint nap.

Az elmúlt tanévben számtalan programmal színesítettük tanulóink iskolai életét.  Hagyományainkhoz híven idén is szerveztünk rendhagyó órákat, témaheteket, sítábort, farsangot, kirándulásokat, családi napokat, vetélkedőket, házi versenyeket többféle tantárgyból, idegen nyelvi napokat, a magyar nyelv hetét, ÖKO-iskolaként nagy hangsúlyt helyeztünk a környezettudatos nevelésre és verspárbajoztunk a költészet napján.

Köszönjük a sok szép percet és eredményt, aktivitást, kitartást a tanév során! Köszönetet mondtunk azoknak a szülőknek, akik sokat tettek iskolaközösségünkért. Szeptemberben újra találkozunk, addig pedig kívánunk minden kedves tanulónknak és hozzátartozóiknak, valamint kollégáinknak kellemes pihenést, élményekben gazdag, tartalmas nyári szünetet!

Abonyi Éva

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka