1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Benkás filmsikerek az Ökumenikus Diákfilmszemlén

A hetedik alkalommal szervezett diákfilmszemle idén is a katolikus, református és evangélikus általános- és középiskolák tanulóit szólította meg, és hívta rövidfilmek készítésére. Kiemelt témaként az „ÚJRAJÁTSZVA: Amikor egy helyzetet szeretnénk újra élni, hogy másként léphessünk benne.” gondolatot tűzték ki a szervezők, valamint meghirdették a szabadon választott téma szekciót is. Fellelkesedve a korábbi sikeres filmpályázatunk kapcsán, úgy gondoltunk, idén iskolánk néhány diákjával mi is részt veszünk ezen a versenyen. Az ország 24 iskolából 56 film érkezett a felhívásra és legnagyobb örömünkre  két filmünk is bejutott legjobbak közé. A döntőre Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Főiskolán került sor, 2018. június 2-án. A vetítések végén a zsűri tagjai, Gelencsér Gábor filmesztéta, egyetemi docens, Mispál Attila rendező, oktató, dr. Tari János etnográfus, szociológus, rendező-operatőr és Varsányi Ferenc rendező, forgatókönyvíró, producer és oktató-építő jellegű véleményüket is megfogalmazták a hallgatóság számára. Az egész napos filmvetítés végül a díjkiosztóval zárult.

A „SzivárványSzív” c. film a 8.b osztályos Kozák Ádám rendezésével, Molnár Eteléné tanárnő és Szemenyei Csaba tanárúr segítségével született meg. Alkotásukkal a virtuális élet által összekötött kapcsolatok FEKETE oldalát szerették volna szembeállítani a szebb, tartalmasabb SZÍNES élettel. Filmüket a Keresztény Élet Portál és az Evangélikus Egyház különdíjaival jutalmazták, amely egy harmincezer forint értékű 2TB USB3 merevlemez és egy reformációval kapcsolatos társasjáték volt.

A „Hogy kerül a hal a lébe?” c. film Kiss Márton 8.a osztályos tanuló alkotása. A kategóriáján belül Marci filmje középiskolások filmjeivel versenyzett. Az animációs kisfilm, mely a halfogyasztást hivatott népszerűsíteni, olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy elismerésük bizonyítékaként, 2. díjjal jutalmazták azt. Nyereménye egy Rode Reporter professzionális riportermikrofon volt a hozzá szükséges kébelekkel ötvenezer forint értékben.

Gratulálunk az alkotóknak!

Biacsné Bajusz Szilvia és Szemenyei Csaba

pedagógusok

Kiss Márton (8.a) filmje

Kozák Ádám és a 8.b filmje


 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka