1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Fókuszban a fenntarthatóság

A Fenntarthatósági témahét április 23-27. között került megrendezésre az ország 1503 iskolájában, köztük a Benkában is. Egy héten keresztül, az alsó és felső évfolyamokon egyaránt,  a megszokottnál is jobban fókuszáltunk a környezetvédelem és az egészséges életmód témakörére.

Az alsó évfolyamokon az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében egész héten gyümölcssalátákat készítettek és kínáltak a gyerekek egymás között.

A nagyobbakat játékos vetélkedőre invitáltuk, ahol zöldségeket és gyümölcsöket kellett a gyerekeknek „vakon”, ízük alapján  felismerniük, valamint fűszereket azonosítottak be illatuk szerint. Jóízűen fogyott a délután végén a vajas-mézes kenyér, a tea és a sok zöldség-gyümölcs.

Másnap, Gabi néni az „Egészségedre!” kvíz versenyen tette próbára és mélyítette tovább a tanulók tudását.

Csütörtökön került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Föld napi rendezvényünk. Egy napra zöldbe borult a Benka, a felkérésünkre nagyon sokan viseltek valami zöldet. A délutáni sürgés-forgás, padok rendezgetése, zene hangosítása után az  ünnepséget Szőke Zita és Máté Szabina, 7. b osztályos tanulók nyitották meg. A kisebbek izgatottan várták Pali bácsit, hogy szebbnél szebb virágpalántákat vásárolhassanak. Aztán megtelt az iskolaudvar a kis házi kedvencekkel… Aki akarta elhozta kedvenc háziállatát, bemutatta, érdekességeket mesélt róla, a gyerekek simogatták, szeretgették őket.

A pénteki napon folytatódott az iskolánkban folyó zöldítési program. A 6.c osztályos tanulók egynyári virágokat ültettek az iskolánk előtti virágtartókba.

Izgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a „benkás” diákok. A programok nagyon jó hangulatban teltek, melyet az alábbi fotók is hűen tükröznek:

Biacsné Bajusz Szilvia

pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka