1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozóján voltak az énekkarosok

A lelki gazdagodás hatalmas forrásai erednek a zenéből.

Azon kell lennünk, hogy minél többek számára megnyíljanak”      (Kodály Zoltán)

Iskolánk kórusa nagy izgalommal indult útnak április 14-én kora reggel Budapestre, az Evangélikus Diákkórusok Országos Találkozójára és Éneklő Ifjúság Minősítő Versenyre, mely a Fasori Evangélikus Templomban került megrendezésre. 38 diákunk mellé 5 segítő pedagógus és 4 szülő csatlakozott, valamint Iváncsó Viola, kórusunk zongora kísérője. 16 énekkar, 600 gyermek mutatkozott be azon a napon: 4 Budapestről, továbbá Albertirsáról, Pápáról, Sopronból, Nyíregyházáról, Bonyhádról, Mezőberényből, Miskolcról, Aszódról, Békéscsabáról és Szarvasról érkeztek általános iskolai és középiskolás kórusok. A sok résztvevők koordinálása nem kis feladatot adott a szervezőknek, mégis példaértékű gördülékenységgel haladt minden. Előre kiadott menetrend szerint lehetett a helyszínt kipróbálni (röpke 10 perc), majd azt követően a templom szomszédságában levő gimnázium épületébe kísért bennünket a számunkra kijelölt diák. Rövid felfrissülés, gyors ruhaellenőrzés, egy-két korty folyadék, kis csokoládé elfogyasztása után már indulnunk is kellett vissza a helyszínre. A találkozót bevezető rövid áhítat kezdetén köszöntötte a megjelenteket Majorosné Lasányi Ágnes, az Evangélikus Pedagógiai Intézet munkatársa, pedagógiai szakértő, szaktanácsadó, majd a zsűri bemutatását követően Bartók Béla által gyűjtött 3 népdal közös éneklésével kezdődött meg az ünnepi hangverseny. Kórusunk a délelőtti beosztásban negyedikként énekelhetett a gyönyörű és csodálatos akusztikájú templomban, melyet élő közvetítésben nézhették végig itthon maradt szeretteink. Hosszú hónapok kitartó munkáját követően magabiztosan, megformált, változatos műsorral álltunk ki a zsúfolásig megtelt templom közönsége elé. Büszke voltam diákjaimra, hisz olyan felszabadultan, mégis nagyon koncentráltan, tiszta, csengő hangon énekeltek, hogy mialatt vezényeltem őket, határtalan megelégedettség töltött el.

A zsűri „A” kategóriában középiskolás vegyes kórusokkal versenyezve ezüst minősítéssel jutalmazta munkánkat, de nekem az a szereplés, a sok kicsi, 9-10 éves gyermekkel gyémántot ért.

Minden tanítványomnak gratulálok és kívánom, hogy ez a közös élmény még nagyon sokáig éljen a szívükben. Köszönettel tartozom a szülőknek, az iskola vezetésének és pedagógus kollégáimnak a sok áldozatért és segítségért, hisz ilyen eredmény csak közös összefogással valósulhat meg.

Kórusunk szeretettel hív és vár minden érdeklődőt május 5-én az Újszegedi Kamarazenekarral együtt megvalósuló hangversenyünkre, mely 15 órakor kezdődik az Ótemplomban. Hallható lesz a minősítő verseny énekei mellett Vivaldi: A-dúr fuvolaversenye és egy közös műsorszám: Tamás Gergely Alajos: Kánai menyegző c. műve gyermekkarra és zenekarra.

Paraszt Attiláné

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka