1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

A „digitális világ ünnepe” a Benkában

A Digitális Témahét, egy országos kezdeményezés, amit 2018.04.09. és 04.13. között tartottak az ország köznevelési intézményeiben. A „digitális világ ünnepén” programokkal készültünk a diákok számára. Szerdán részt vehettek a "Behálózva" című interaktív előadáson, ahol tájékoztatást kaptak a gyermekek a számítógép, informatikai eszközök használatának veszélyeiről, illetve is meg is oszthatták tapasztalataikat, élményeiket.

A "bit-kvíz" csütörtökön került megrendezésre, a feleletválasztós kérdései az információ témakörét érintették, a válaszok rögzítése a nagy sikert aratott szavazórendszer segítségével valósult meg. A versenyzőknek a kezükben tartott távirányítón kellett lenyomni a megfelelőnek gondolt válasz betűjelét, ezt követően a számítógép értékelt. Rögtön volt visszajelzés, tudták, hogy hányan válaszoltak helyesen a kérdésekre, majd a tanári magyarázat által bővülhetett a gyerekek tudása. Az agymunka után kiürültek az energiaraktárok, de egy gyermeket sem engedtük el ebben az állapotban, mindenki kapott édességet, az évfolyamonkénti legjobbak pedig 3bit csokoládét.

Pénteken a robotikások nyílt délutánja következett. Az alsós, felsős szakkörösök megmutatták egymásnak a legó elemekből készített robotjaikat, illetve a nem szakkörös érdeklődő diákok is megtekinthették ezeket. Itt sem csupán a külső a lényeg, - bár mutatós konstrukciók születtek - hanem a belső tartalom is fontos, programozással lehet okosítani az eszközöket. Hihetetlen dolgokat alkottak, többek között láthattunk zenére táncoló, ugráló-brekegő, rajzoló, célbalövő, pénzt őrző, nyomkövető robotokat. Persze a diákok nem fogytak ki az ötletekből, a délután folyamán megosztották egymással az elképzeléseiket, majd rögtön neki is kezdtek a munkának, légóliftet készítettek.

A digitális eszközök használata mindennapos a Benkában, a pedagógusok törekednek arra, hogy a gyerekek számára a tanulás minél élvezhetőbb legyen. Persze, mint általában, itt is fontos a mértékletesség és a tudatosság, nem szabad „túladagolni” a „digiteket”. Az iskolában megtanulhatják, hogyan lehet hasznunkra és nem kárunkra a digitális világ.

Szemenyei Csaba
informatikatanár - rendszergazda

A "Bit-kvíz" verseny győztesei:

5. évfolyam: Pozderka Zsombor

6. évfolyam: Molnár Bence

7. évfolyam: Szpisják Bence

8. évfolyam: Keszei Márk, Szántosi Bálint

Gratulálunk!

A videóban a programokat ismerteti EV3


 

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka