1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Országos hittanversenyen jártunk

Húsvét utáni szombaton, április 7-én, a tavaszi szünetben rendezték meg az Országos Hittanverseny döntőjét az evangélikus iskolák számára, amelyre a Benka iskola a kerületi forduló után három korosztályban tudott csapatot delegálni. A verseny helyszíne az Országos Iroda megújult székháza az Üllői úton a főváros szívében, amely ezen a szombaton megtelt gyerekzsivajjal.

A második emeleti templomba érkeztünk a korai indulás és hosszúnak tűnő buszút után, ahol Balogh Éva lelkésznő köszöntött bennünket és tartott nyitóáhítatot. Szarvasiként semmi meglepő nem lenne egy templom második emeleti karzatába beülni, de itt rögtön egészen sajátos élmény volt a második emeletre felmenni csak azért, hogy egyáltalán a templomba beléphessünk. Később a verseny során még sokszor kellett megmászni ezeket a lépcsőket. Az állomások legtöbbje, a még üresen álló, leendő püspöki hivatal helységeibe lett berendezve.

A versenyen Dávidnak, Izrael királyának történetei keltek életre a különböző állomásokon, ahol sok, élményszerű feladat megoldásával vetélkedtek egymással az ország minden szegletéből érkező csapatok.

A gyermekeink jól szerepeltek. Izgalmas versenyben a 7.-8. osztályosok második, a 3.-4. osztályosok harmadik és a legkisebbek, az 1.-2. osztályosok a negyedik helyen végeztek az országos vetélkedőn. De az eredményeknél is fontosabb volt mindaz, amit élményként magukkal hozhattak a gyermekek, és a Dávid történeteinek megtanulásával jó földbe hulló magjai Isten magvetésének.

A versenyen szerepeltek:

7.-8. osztályosok:

Gáll Katalin

Medvegy Hajna

Szénászki Stella

Teremi Dóra

3.-4. osztályosok:

Cziglédszky Barnabás

Lázár Benjámin

Molnár Örs

Tóth-Rigler Emma

1.-2. osztályosok:

Ézsiás Anasztázia

Horváth Janka

Nádudvari Patrícia

Szűcs Lili

A gyermekeket felkésztették:

Megyikné Bagi Erika és Mikóné Zana Berta.

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka