1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Feltámadás - zenész színdarab

Ha itt a tavasz, akkor itt egy újabb színdarab a Szivárvány színjátszó csoporttól. Hiszen ilyenkorra minden évben elkészül egy újabb színdarab. Immáron 10. alkalommal. A legújabb zenés darabot címe: Feltámadás. A világtörténelem legfontosabb eseményét sajátos szemszögből dolgozta fel ez a darab.
 
A történet alapjait a Feltámadt című film adta. A főhős egy római katona Clavius, aki egy tribunus, azaz magas rangú római tiszt, akit Pontius Pilatus megbíz azzal a feladattal, hogy nyomozza ki Jézus halála után mi is történt valójában. Clavius ott volt a halálakor, de látta a feltámadást és a mennybemenetelt is. Ez teljesen megváltoztatta az életét. A történet során Jézussal feltámad a hite is és új emberré válik.
 
Minden színdarabban a csapat tagjai a legjobbra törekednek. Minden esetben saját zene készül a darabokhoz, amelyek Himer Péternek az Ótemplom kántorának szerzeményei. Így talán természetes, hogy sok esetben a húsvéti korálok is hatással voltak ezekre az énekekre, zenékre.
 
Gyönyörűek lettek a jelmezek és az egyedi a háttér, a díszlet. Sok újítást vitt bele Himerné Duló Erika, az eddigi darabokhoz képest. Egyedi technikával csodálatos árnyjáték is készült a darabhoz.
 
A gyermekek, a színpadon és a templomban ismét valóságos színészekké lettek, akik ismét önmaguk korát meghazudtoló módon teljesítettek. De talán nem is színészek voltak, hiszen sok esetben nem színdarabot játszottak, hanem a szereplőkön keresztül hitükről tettek bizonyságot.
 
Március 28-án, Szentesen volt a bemutató a Kis Bálint Református Általános Iskolában. Óriási izgalomban voltak a kis színészek és a rendező és a darab megálmodója is. A siker azonban nem maradt el. Vastaps volt a bemutató jutalma és hatalmas elismerés a tanároktól és az igazgatótól.
 
Március 29-én az Ótemplomban adták elő a Benka felső tagozatának.
 
A diákok csendben figyelték a darabot. És ez a csend annak volt köszönhető, hogy a darab minden egyes pillanatának mondanivalója eljutott a nézőkhöz. Hiszen az egész színjátszó szakkör bizonyságtétele ez a darab. Mikor a sikeres bemutatók végén egymás kezét megfogva elkiáltják magukat együtt megcsináltuk, akkor ebbe az Isten segítségét is mindig beleérzik.
 
A Szivárvány színjátszó csoport tervezi, hogy minél több helyre eljusson ez a darab. Szeretnék, ha mind többen nézőként elgondolkodhassanak erről a fájdalmasan induló témáról és arról a csodáról, amit nem csak tribunus, hanem minden ember átélhet a hite által.
 
Isten áldása legyen ezen a csodálatos darabon!
 
 
 
 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka