1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Egy hét a zene bűvöletében

A Zene Világnapját egyhetes programsorozattal ünnepeltük a Zöldpázsit utcai Óvoda Bárányka csoportjában.

Minden reggel a CD lejátszó különféle stílusú zenével várta a gyerekek a csoportba, de élő zene is jutott minden napra. Vendégünk volt Figyász Ágnes, zenetanárnő csellójával és gitárjával, aki varázslatos zenélés után közös játékokkal, jól megmozgatta a gyerekeket.  Horvát Z. Olivér lelkészünk gitárjával és csodahangú sípjával szórakoztatta és énekeltette meg a csoportot. Egyik délelőtt iskolánk könyvtárában hallhattuk “Furulyás Palkó” dallamait. Rendezvényeink fő produkciója az ének-zenei „Ki mit tud?” volt.  A gyermekekkel, és szüleikkel előzetesen megbeszéltük, hogy mivel lehet készülni, népdallal, gyermekdallal. A gyermekek  izgatottan  készülődtek, valaki gyorsan döntött, valaki sokáig fontolgatta, valaki az utolsó percig titokban tartotta produkciója címét. Végre elérkezett a várva várt nap! A csoportszobát átalakítottuk „stúdióvá”. Volt színpad, mikrofon, zsűri, műsor vezető, nézőtér, minden, ami hozzá tartozik egy ilyen izgalmas alkalomhoz.  Az „ifjú tehetségek” bátran álltak fel a színpadra és adták elő produkciójukat. Hallottunk saját szerzeményt, gyermekdalokat, hosszú, cifra népdalokat. Az előadókat tapssal, közös énekléssel bátorítottuk, s a zsűritől mindenki személyre szabott értékelést kapott. Természetesen a siker nem maradt el, a gyermekek lelkesen tapsolták meg egymást.A fellépők névre szóló emléklapot és „Hangok Királya” hangjegyet kaptak ajándékba.

Nagyon vidám, sikeres, tartalmas, élményekkel teli hetet töltöttünk el együtt. A gyermekek örömmel szerepeltek, mi felnőttek pedig büszkék voltunk ügyes gyermekeinkre.

Medvegy Jánosné

óvónő

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka