1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Gyermeknapi kalandok a Benkában

Ebben a tanévben egy új hagyományt teremtve, megrendeztük iskolánk első gyermeknapi kalandozását. Célunk az volt, hogy a gyerekek egy tartalmas napot tölthessenek együtt és játszva tanulhassanak. Ennek érdekében számos lehetőség közül választhattak.

 A tornateremben Szabó Laci bácsi várta a gyerekeket és megismertette őket az animációsfilm készítés titkaival. A 4. a osztályosok termében Himerné Duló Erika vezetésével egész délelőtt drámajátékokat játszattak a „színészkedni” vágyók. Az udvaron lehetőségük volt több program közül is választani. Boczonádi Zsuzsanna és Szilágyi Zoltán vezetésével sorversenyeket játszhattak: ugrálhattak zsákban, ping-pong labdát egyensúlyozhattak kanálon és számos vicces feladatot hajthattak végre. Farkas Gergely Arnold a focikapuban várta, hogy a jövő futballistái gólt rúgjanak neki. Varga-Molnár Gabriella és Sztruhár Mónika a korsálabda rejtelmeibe vezette be a gyerekeket. Huszti Erika segítségével elkészült a Benkás mosolygós arc, iskolánk könyvtárosa Gerhát Katalin rejtvényekkel szórakoztatta az érdeklődőket. Nagy Nikolett játékai a taktilis érzékelést és a beszédkészséget fejlesztette. A gyerekeknek egy titkos dobozban kellett tapogatózniuk és elmondásuk alapján, a velük szemben álló társuk próbálta megtalálni a doboz másik felében ugyanazt a tárgyat. A délután folyamán megérkeztek a tűzoltók, akik segítségével a gyerekek betekintést kaphattak a tűzoltók mindennapi életébe. Felpróbálhatták a védőfelszereléseket, beülhettek az autóba.

Egész napos programot kínált a gyerekeknek a Kresz suli által iskolánkba hozott Mobil Kresz Park, mely négy részből állt. Az első, iskolásoknak felálltott pálya, melyet egyszerre kb. 10-12 gyermek tudott használni. A csoport egyik fele gyalogosként vett részt a "játékban", a másik fele kerékpárosként, majd szerepcsere következett, hogy a korosztályuknak megfelelő közlekedési szituációk mindegyikében kipróbálhassák magukat. A gyalogosok irányították a forgalmat a jelzőlámpák nyomógombjainak segítéségével. A második pályán a részeg szemüveget próbálhatták ki a gyerekek. Ez prevenciós lehetőséget is adott számunkra, hiszen ennek a különleges szemüvegnek a segítségével átélhették a gyerekek a „részegség” állapotát.  A program lehetőséget biztosított az óvodás korúak közlekedésbiztonsági fejlesztésére is, ugyanis ennek a korosztálynak is felállítottak egy kresz pályát. Ők kismotorral, rollerrel és futóbiciklivel közlekedhettek. Ennél a pályánál is gyalogosok irányították a forgalmat.

A negyedik pálya a kerékpáros közlekedés szabályait gyakoroltatta a gyerekkel és próbra tette ügyességüket.

A nap legnagyobb élményét az autó- és motorvezetési szimulátorok adták. Ezen a helyszínen a felsős tanulók kipróbálhatták virtuális környezetben a vezetés élményét.

A szarvasi rendőrség munkatársai Dávid Ivett és Petruska László két programot hoztak a gyerekeknek. Betekintést kaphattak a nyomozók munkájába és mindenkitől tenyér- és ujjlenyomat mintát vettek. A nap záró programja a rendőrkutyás bemutató volt.

Reméljük, hogy ezzel a rendezvénnyel egy szép hagyományt teremtettünk iskolánkban, és minden évben hasonlóan tartalmas napon vehetnek részt iskolánk tanulói.

Köszönjük mindazoknak, akik iskolánk hagyományteremtő programját megjelenésükkel és színvonalas munkájukkal támogatták!

Köszönjük kedves kollegáinknak, hogy ezen a napon is fáradhatatlanul a gyermekekért dolgoztak!

Egriné Tusjak Otília és Lestyanné Uhljár Éva - szervezők

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka