1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Mozog az egész BENKA!”

2016. május 13-án, iskolánkban egy egész napos sportágválasztó rendezvényt szerveztünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával az NTP-SR-15-0013-as pályázat jóvoltából.

A 15 sportágat bemutató sport- és egészségnapon, az iskola tornatermén és udvari pályáján kívül több tanterem, valamint a város számos sportlétesítménye is megtelt mozogni vágyó benkás diákokkal. A gyerekek tanáraik vezetésével forgószínpadszerűen vándoroltak a nap folyamán a programok helyszínei között. Az időjárás kegyeibe fogadta az osztályokat, akik az előző nap kiadós esőzése után ezen a napon ragyogó napsütésben evezhettek a Körösön, próbálhattak ki különböző sportágakat.

A Kajak-Kenu Vízisport és Szabadidő Club sportolói és edzői közreműködésével diákjaink megtapasztalhatták a kajakozás és a kenuzás örömét, valamint a vízi balesetek elkerülését bemutató interaktív programon vehettek részt. A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sportegyesület tagjainak segítségével átélhették, hogy milyen jó egy hajóban evezni!  A labdás sportok is kiemelkedő szerepet kaptak a nap folyamán, röplabdázhattak a Kacsató melletti pályán, kosarazhattak, focizhattak és kézilabdázhattak a Petőfi utcai sportcsarnokban.  A Benka főépülete is ezen a napon egy hatalmas játszótérré változott, ahol az aerobik, karate, birkózás, asztalitenisz és a lovaglás mellett az egészséges életmódra való nevelés, a helyes szájápolás is nagy figyelmet kapott. A rengeteg mozgásos feladat mellett az energiapótlásra is ügyeltek a szervezők. Minden tanulócsoport gyümölcssalátát készített a nap folyamán, amit a program közben jóízűen el is fogyasztottak. Az egész napos sportágválasztó kiváló lehetőség volt a tanulóknak, hogy olyan mozgásformákkal ismerkedjenek meg, amik városunkban elérhetőek számukra. A résztvevő egyesületeknek alkalmuk volt, hogy a program által kínált lehetőséget kihasználva bemutatkozzanak és növeljék a későbbiekben utánpótlás bázisukat.

Célunk a programmal az volt, hogy minél több gyerek megtalálja azt a sportágat, ahol sikerélményekhez juthat, örömforrást nyújthat számára. Bízunk benne, hogy későbbiek folyamán minél több diákunk fog rendszeresen mozogni egészségének megőrzése céljából.

Kriska Zsuzsa, Zalán Csaba

pedagógusok

Hamarosan még több képet teszünk közzé

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka