1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

14 000. sakkjátszma a Benkában

Immáron több éves hagyománynak tekinthetjük, hogy vitéz Sinka Brigitta sakkmester tiszteletét teszi a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában. Ez alól az idei év sem volt kivétel, ugyanis a népszerű Bici néni elfogadta meghívásunkat, és két napon is játszott szimultán játékot diákjainkkal. A jó hangulatú játszmákra január 26-án és 27-én került sor.

Az első napon az alsó tagozatos tanulók mérhették össze tudásukat Brigitta nénivel. Minden gyermek izgatottan várta a megmérettetést, a játszmákat sok szülő is végigkísérte, sőt, volt, aki a még a játékhoz is kedvet kapott.

A sakkmester ellen Helmeczi Csanád győzni tudott, míg Lázár Benjámin, Lestyan Lili, Teremi Samu, Cziglédszky Barnabás, Jónás Janka, Máté Dávid, Fábri – Gerda Hanga, Szántosi Dávid, Müller Péter, Megyeri Attila, Hortobágyi Bálint, Novodomszky Nesztor és Kiss Ákos remizett Bici nénivel. A szülők közül Bakos Attiláné, Cziglédszky Ákos és Molnár Mihály hasonló eredményt értek el.

A második nap – az elsőhöz hasonlóan – sok izgalmat tartogatott diákjaink számára. A sakkot kedvelő felsősöket néhány osztálytárs is elkísérte, volt, aki a kedvet is kapott a játékhoz, hozzájárulva ezzel egyújabb rekordhoz! Örömmel számolhatunk be arról, hogy vitéz Sinka Brigitta sakkmester intézményünkben játszotta 14 000. szimultánját! A szerencsés tanuló, akivel a játszmát játszotta  az 5. a osztályba járó Medvegy Bence volt. Mindkettőjüknek gratulálunk! Az eseményt senki nem hagyta el üres kézzel, ugyanis Bici néni az általa készített ajándéktárgyakkal köszönte meg a gyerekeknek a részvételt.

A felsősök közül nyert a sakkmester ellen Medvegy Bence, Burai Tamás és Szappanos Gergő, míg döntetlent játszott Cziglédszky Samu, Szpisjak Bence, Blaskó Bálint, Sztricskó Zoltán, Szilágyi Anica, Molnár Levente, Szappanos Gergő.

Brigitta néni – csakúgy, mint az előző években – az ügyesen játszó gyerekeket csillaggal jutalmazta: Csicsely Bálint, Medvegy Zalán, Nagy Csanád, Benke Márton, Lázár Benjámin, Pozderka Nándor, Nagy Boglárka, Bankó József, Skita Gergő, Csengődi Keve, Sztancsik Dániel, Balczó Ábel, Mogyoróssy Nándor, Gombár Balázs, Fabó Dániel, Szilágyi Tibor, Egri Renáta, Neumann Péter, Kovács Bálint, Ribárszky Kitti, Furár Dominik,Kupecz Márton, Megyik Bende, Gerhát Olivér, Müller Péter, Bacsa Zalán, Kunstár Roland, Berecz Csenge, Szilágyi Anica, Novodomszky Nesztor, Borgulya Gábor, Molnár Levente, Truczka Áron, Budai Luca, Bencsik Brigitta, Bajusz Blanka, Cziglédszky Barnabás, Kovács Minna, Szabó – Mravik Szabolcs, Gyuricza Róbert és Bátori Péter.  

A meglehetősen fárasztó játszmákat Brigitta néni fiatalos lendülettel vette, és bízunk benne, hogy meghívásunkat a következő évben is el fogja fogadni! A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni Sinka Ildikó, Sinka Gyöngyi, Fehér Jánosné, Gazsó Jánosné segítő munkáját!

Huszti Erika, Valastyán Balázs

szervezők

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka