1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

6hatós matematika „Jó gyakorlat” a Benkában

Iskolánk 2015-ben nyerte el a Referencia intézmény címet, melynek részét képezi a „6hatós matematika” Jó gyakorlat.

A közoktatás fejlesztésére vonatkozóan a "Jó gyakorlat" olyan innovatív folyamat, módszer, cselekvés és eszközhasználat együttese, amely az intézményi gyakorlatban és működésben megtapasztalható. Több éve sikeresen és hatékonyan alkalmazott, kipróbált, ezért eredményesen adaptálható, fejleszthető tevékenység. A legnagyobb hazai köznevelési jógyakorlat-adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. működteti. Ebben az adatbázisban talált rá a szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári kara az általam elkészített „6hatós matematika” Jó gyakorlatra, melynek tartalma alapján úgy döntöttek, hogy ennek a programnak a segítségével szeretnék iskolájukban a matematikai tehetséggondozást megvalósítani.

Hogyan is alakult ki ez a program?

Több évtizedes szakmai munkám során tapasztaltam, hogy egy-egy tanulócsoporton belül milyen nagy különbségek vannak egyes tanulók képességeik és tudásuk között. Ezt a polarizáltságot egy matematikaórán belül differenciálással nagyon nehéz megoldani. Az iskolavezetés támogatásával 2009/2010-es tanévtől felmenő rendszerben vezettük be matematikából a felső tagozat 5. évfolyamától a képességek szerinti csoportbontást, nívócsoportos (sávos) oktatást, csoportonként viszonylag homogén képességű és ambíciójú tanulókkal. Ez a rendszer tehát 6 éve jól működik iskolánkban a szülők, tanulók és pedagógusok megelégedésére.

Minden évfolyamon (5-8 osztály) heti egy alkalommal tehetséggondozó, versenyekre felkészítő szakkört is szervezünk a kiemelkedő képességű tanulók számára. A Jó gyakorlatomat ezekre a matematikai tehetséggondozó foglalkozásokra, versenyfelkészítésekre írtam meg. A foglalkozásokat a matematika szakos kollégákkal vezetjük. A tanulók kiválogatása egy komplex személyiség és logikai képességeken alapuló méréssel történik. A tehetséggondozó szakkörön való részvétel ingyenes, minden érdeklődő, a képességei által beválogatott tanuló számára. 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka