1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Szívvel lélekkel...

 

Gratulálunk a Benka iskola díjazottjainak, büszkék vagyunk kollégáinkra!

„Az ember azt nézi, a mi szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van.”

( 1Sám.16,7)


Az Év Pedagógusa Díj - Himerné Duló Erika, tanítónő

2015. május 16-án kapta meg Himerné Duló Erika tanítónő az Év Pedagógusa díjat. 

Tanítói munkáját nagy odaadással, a keresztény pedagógia értékeire alapozva végzi. Sokrétű szakmai tapasztalat, igényesség, lelkiismeretes odafigyelés, szociális érzékenység jellemzi. Szakmai munkája és az Ótemplomi Evangélikus Egyházközségben végzett szolgálata követendő példa, mellyel jelentősen hozzájárul a gyermekek hitre való neveléséhez. Színvonalas műsoraival aktív szervezője és résztvevője az iskolai és városi egyházi és világi ünnepeknek.

A tehetséggondozásban nyújtott szerepvállalása is példás, véleménye, ötletei mértékadóak.  Az iskolai színjátszó kör, a  Szivárvány Tehetségműhely tagjai 2010 óta minden évben bemutatkoznak a helyi Cervinus Teátrumban,aholszínpadra állították és nagy sikerrel mutatták be a következő darabokat: Misi Meséi, Buckó és az elfeledett kincs, Mosoly Nagyanyó megmentése, Vigyázat a tetőn angyalok járnak, Kaland a nagy családerdőben.

Hazai és nemzetközi színjátszó fesztiválokon, gálákon vesz részt és ér el szép eredményeket tanítványaival. A Bibliás Iskoladráma-fesztiválon Budapesten első helyezést értek el.

A fesztiválok közül kiemelkedő a PADIF (Partiumi Színjátszó Fesztivál), amelynek a Székelyföldi Szilágycseh ad otthon évről évre. Ennek a fesztiválnak visszatérő vendégei 2011 óta, ahol a határon túl élő magyar lakosságnak is bemutatják tudásukat.

Sokat tesz azért, hogy intézményünkben még színvonalasabb legyen az oktató-nevelő munka, a gyermekek és szülők megismerjék és elfogadják a keresztény nevelés értékeit. Személyes példamutatásával sokat tesz azért, hogy a gyermekekben és a szülőkben erősödjön a hitéleti elkötelezettség.


 

Az Év Tanítója Díj - Paraszt Attiláné, tanítónő

A Nyári Evangélikus Pedagóiai Akadémián az Év Tanítója díjjal jutalmazták Paraszt Attiláné, Csilla nénit.

Az egyházi intézményünknek 2000-től, alapításától kezdve pedagógusa. Munkáját az alapos felkészülés, a szakmai igényesség, a gyermeki lélek iránti érzékenység hatja át. Számára minden gyermek egyformán értékes és fontos. Kiválóan végzi a zenei tehetséggondozás feladatait. Tanítványai nagy szeretettel vesznek részt az általa vezetett énekkari és zenei szakkörökön. Magas színvonalú szakmai munkájának elismeréseként az egyházi és világi, az iskolai és városi ünnepek fontos szereplői a „benkás énekkarosok”. Szervezője és lebonyolítója a Zenei Világnap eseményeinek, a házi hangversenyeknek, az alsó tagozatosok iskolánkban megrendezésre kerülő énekversenyének. A szülők maximálisan megbíznak benne, számítanak útmutatására, tanácsaira.

Tanítványaival bekapcsolódik a helyi, regionális, országos és az egyházi iskolák versenyeibe. Diákjai dobogós helyezéseket érnek el a Korál éneklési versenyen, az Orosházi Kölcsey Verseny ének-zenei kategóriájában.

A magyar zászló napja tiszteletére meghirdetett ifjúsági dalpályázaton I. díjat kapott tanítványainak produkciója, a „Lobogó Dal”, melynek TV felvételére 2015. március 16-án került sor Budapesten. A szakmai zsűri elismerően nyilatkozott munkásságáról. 

Több éve vállal szerepet a diákok nyári táboroztatásában, zenei hittan tábor szervezésében.  Tantestületünk tagjai elismerik áldozatos munkáját, a kollégák előtt példa értékű hitéleti tevékenysége,  magas színvonalú nevelő, oktató munkája, hiszen felkarolja azokat a tehetséges gyermekeket, akik hátrányos helyzetűek, segíti őket tehetségük kibontakoztatásában.

Katolikus hitoktatóként tevékenységét az alábbi igei gondolat jellemzi legjobban: „Egy a test… egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Istene és Atyja mindeneknek.” (Éfézus 4,4-6)


Pedagógiai Díj - Gáspár Ildikó, tanítónő

Szarvas Város napján, 2015. július 23-án adták át Gáspár Ildikó tanítónőnek a Pedagógiai Díjat, az Ótemplomban.

Munkáját az alapos felkészülés, a szakmai igényesség, a magas színvonalú oktató-nevelő munka jellemezte. Számára minden gyermek egyformán értékes és fontos volt. Kiválóan végezte mind a tehetséggondozás, mind a felzárkóztatás feladatait. A tanulási nehézséggel küzdő gyermekek részére fejlesztő foglalkozásokat szervezett, ahol segítik fejlődésüket.


Védelmünkért Díj - Gyekiczki István, karbantartó

Szarvas Város Napján vehette át Gyekiczki István, iskolánk karbantartója a Védelmünkért díjat.

19 éve az intézményben karbantartóként lelkiismeretesen végzi munkáját, nagy gondot fordít arra, hogy mind a gyermekek, mind a felnőttek biztonságban végezzék munkájukat.

Nagyon jó közösségi ember, akinek fontos, hogy jó szót adjon és kapjon, mások életét segítse.

A város sportéletében meghatározó szerepet tölt be. 1986-tól játékvezetőként tevékenykedik football mérkőzéseken, közel 2000 alkalommal vezetett mérkőzést.

Hagyományőrző rendezvényeken is rendszeresen részt vesz, polgárőrként helytáll.

Szakmai tevékenységére mindig lehet számítani, a lakosság körében ismert, elfogadott, példaértékű a feladatokhoz való hozzáállása, szerénysége, szakmai érdeklődése.

Körültekintő a vagyonvédelem területén. Polgárőrként 2001. év óta kiemelkedő tevékenységet végez, és szabadidejében munkájával jelentősen hozzájárult a település, a régió közbiztonságának javításához, a polgárőr mozgalom társadalmi elismeréséhez. 


 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka