1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

III. Nemzetközi Citera-Népzenei  és Néptánctábor

Mivel nagyon fontosnak tartom, hogy a diákjaim ne csak az iskola falain belül tanuljanak népzenét, ezért idén lehetőséget biztosítottam arra, hogy részt vegyenek egy határon túli fantasztikus hangulatú népzenei táborban, Erdélyben. A tábor idén Kisiratoson augusztus 2. és 9. között került megrendezésre. Tizenhárom kisdiák indult el nagy örömmel vasárnap délután a helyszínre, ebből hatan citerásként, és heten népdalénekesként.

A tábor célja volt, hogy a gyermekek megismerjék szülőfalujuk és a különböző települések szokásait, hagyományait, ez olyan kötődés, amely kialakítja a szülőföld szeretetét. Nagy öröm volt számunkra, hogy magyar táborozókon kívül együtt énekelhettünk és muzsikálhattunk Temes, Bihar, Kovászna megyéből, és Felvidékről érkező résztvevőkkel. 

A citeraoktatást Krajcsó Bence citeraművész-, Gersy Lilli, Juhász Kálmán, Cherbin János, Német Anna és jó magam szakképzett citeraoktatók végeztük kezdő, középhaladó, és haladó csoportokra bontva. A népdaloktatásért Parlagi Renáta és Kovács Judit voltak a felelősök, akik a Tik Trió tagjai, és elismert népzenészek, népdalénekesek. A néptáncot Temesvárról érkezve Miklós János és Miklós-Papp Zsuzsanna szakképzett néptáncpedagógusok tanították.

A hangszeres oktatás, néptánc és a népdaltanulás mellett kézművességgel is megismerkedhettek a gyermekek. A gyöngyfűzés, gyöngyszövés fortélyait Fazekas Enikő és Németh Emese mutatta be, a hímzést Németh Anna segítségével tanulhatták az érdeklődők. Ezen kívül rajzversenyeken, sportvetélkedőkön, strandoláson, kürtöskalácssütésen, és szakelőadáson vehettek részt a táborozók. Esténként éneklés, és táncház zárta a napot.

 A hetet keretbe foglalta egy nagyszabású gálaelőadás augusztus 8-án szombaton 18 órától, ahol minden csoport előadta az egy hét alatt tanultakat. Ezt ünnepi vacsora és a hajnalig tartó mulatság követte.

Boczonádi Zsuzsanna tanítónő

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka