1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Benkás „sport szeletek”

A rendezvény céljaminél több diákot megmozgatni, invitálni a sportolásra, a változatos helyszíneken lehetőséget adva 16 sportág kipróbálására. Iskolánk programjában ezen a pénteki napon a mozgalmas sokszínűség és a sport palettájának számtalan ága szerepelt.  

A reggeli órában igazgatónőnk buzdító szavai után a bemelegítést a dinamikusan felharsanó zenére egy könnyed, minden izomcsoportot átmozgató zumbával végeztük, Varga Daniella oktató és lelkes tanítványai vezetésével.

A 80-as évek legnagyobb tömegsportjaként megismert aerobik most is töretlen sikert aratott, a lányok és fiúk nagy lendülettel próbálták ki a sportág új ágait, a boshu-t és a kick – bokszot a FITT LIFE TEAM edzőivel. A tánc is jelen volt ezen a napon, a hip hop mozgáselemeivel ismerkedhettek diákjaink.

Lehetőség nyílt a Körös Dragon SEáltal asárkányhajózás kipróbálására, ezen keresztül a vízi sportok megismerésére és testközelből megtapasztalni, hogy milyen jó érzés, ha „egy hajóban evezünk”. Személyes élménybeszámolót tartott a diákoknak iskolánk volt tanulója, a világbajnok kajakos Dombvári Bence, Nyerges Attila edzővel a kajak sport felejthetetlen edzésnapjairól, versenyeiről, a vele járó kitartó edzésmunkáról és az elért eredményekről.

A lovas akrobatika még nem megszokott sportnak számít nálunk, de mindenki érdeklődéssel figyelte a bemutatót, és félelmét legyőzve próbálta ügyességét bizonyítani a felállított „műlovakon”.

A küzdősportok közül az újonnan alakult Szarvasi Birkózó Egyesület bemutatója népszerűsítette az erőt, hajlékonyságot és leleményességet igénylő birkózó sportágat. A bemutatót tartó sportolók szívesen látogattak vissza egykori iskolájukba és büszkén számoltak be az elért sikereikről.

A számos program közül a legnagyobb érdeklődést mégis a labdajátékok kapták. Szarvason a kézi-és kosárlabdának, valamint a labdarúgásnak kimagasló eredményeken alapuló hagyományai vannak. Mindhárom sport helyszínén fáradhatatlanul dobták, rúgták a labdát. Mozgás közben nagy öröm volt tanulni a volt válogatott kosárlabdázóktól. Vida Anna és férje, Molnár András bemutatták saját tudásukat és ízelítőt adtak diákjainknak a kosárlabda akrobatikus elemeiből is. A strandröplabda pályán a Vajda Péter Gimnázium diákolimpián résztvevő csapata várta a sportág iránt érdeklődő felső tagozatosokat egy izgalmas mérkőzésre. A kézilabda alapjainak megismerését a szarvasi és a kondorosi kézilabda klub oktatói segítették.

Annak ellenére, hogy iskolánk udvarának egyik szegletében mindennap pattog a ping-pong labda az asztalokon, nagy érdeklődés fogadta iskolánk tanulójának, Szántosi Dávid és mesteredzőjének, Feszt Attilának a tenyeres és a fonák ütéskombinációk bemutatását és a közös játék alkalmával annak gyakorlását.

Az atlétika sem ismeretlen sportág a tanulók körében, de a gerelyhajítás, diszkosz- és kalapácsvetés kipróbálása egy újabb kihívás volt az erőnlét felmérésére, amely sok derűs percet szerzett a felső tagozatosok körében.

A szabadidősport egyik szórakoztató ága, a bocsa, sok tanulónk számára ismeretlen volt. A játék egyszerű szabálya lehetővé tette a gyors elsajátítást, a többi az ügyességen múlt. Percek alatt minden korosztályban izgalmas versengés folyt, hogy a játékosok a saját golyóikat minél közelebb juttassák a pallino golyócskához. A megvásárolt bocsa készlet alkalmat ad arra, hogy a tanulók szabadidejükben jól szórakozzanak az újonnan megismert játékkal.

Az olimpiai hagyományokkal rendelkező sportágak mellett a mai napban újdonságként ismerhettük meg a gyermekjátékon alapuló, akrobatikus elemeket tartalmazó ügyességi sportágat, az ugrókötelezést. A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola ugrókötél csapatának bemutatója új lehetőséget mutatott a mindennapokban használt játék – és sporteszköz felhasználására. A csodálattal végignézett bemutató után jó volt látni tanulóink kezdeti próbálkozásait, amelyek reméljük a jövőben tovább fejlődnek színesítve ezzel iskolánk sportéletét.

A sportnap zárásaként Podani Milán, volt tanulónk kápráztatott el bennünket streetfighter motoros bemutatójával. A technikai elemek bemutatását motorzúgást is elnyomó taps kísérte, elismerve a szorgalmas, kitartó gyakorlással elért országos bajnoki eredményt.

Ez a nap nem csak a sportra és a mozgásra hívta fel a figyelmet, hanem a helyes táplálkozásra is. Résztvevőink müzli szeletet és 100 %-os gyümölcslevet fogyaszthattak, kielégítve energia szükségletüket.

Jó volt látni, hogy az egészségünket is szolgáló mozgást egymásra odafigyelve, bíztatva, egy közösségként tudtuk megélni. Köszönjük az egyesületek támogatását, diákjaink és volt diákjaink tevékeny részvételét.

Öröm volt számunkra a tanulók azonnali visszajelzése: „Minden nap ilyen legyen!” és volt diákjaink szavai: „Hazajöttem a Benkába”!

                                                                                             

Molnár Eteléné, Zalán Csaba

                                                                                                  szervezők

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka