1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Határtalanul 2015

2015. május 18 - 22. között a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda hetedik évfolyamos diákjai az Emberi Erőforrás Minisztérium Támogatáskezelő pályázatának nyerteseként („Alföldről a Hargitára”, HA-14-01-0461) ötnapos erdélyi kiránduláson vehettek részt. A támogatás segítségével (1 555 400 Ft) egy olyan körutazást álmodtunk tanítványainknak, ahol irodalmi, történelmi, természettudományos ismereteikre, olvasmányélményeikre támaszkodva tudásuk elmélyítése mellett, mintát kaphattak hazaszeretetből, emberségből, magyarságból. A történelmi Magyarország tájait bejárva megcsodálhattuk az alföldi gyerekek számára ismeretlen természetföldrajzi képződményeket, betekinthettünk a határon túli egyházi iskolák mindennapjaiba, megízlelhettük az erdélyi magyarok vendégszeretetét, s olyan élményeket kaptunk, melyeket nem felejtünk el egykönnyen.

Mit is emelhetnénk ki?

Talán Nagyváradot, Ady „Pece-parti Párizsát”, ahol a Püspöki székesegyházban megtekintettük a Szent László-hermát. Csíkszeredát a Mikó-várral. Kincses Kolozsvárt, ahol a helyi líceum diákjaival barangoltunk az óvárosban. Nagyenyedet, hiszen a Bethlen Kollégium hetedikesei kalauzoltak el bennünket a híres fűzfákhoz. Inkább a Havasrekettyei-vízesést, a tordai sóbányát! Persze a Gyilkos-tó és a Békás-szoros is lenyűgöző volt! Talán a segesvári sétát, micsoda meglepetésként ért bennünket a Schülertreppe! Gyönyörű volt a Gyulafehérvári Székesegyház, Vajdahunyad, de Déva vára sem maradhat ki a felsorolásból. S Petőfi körtefája, ahol egy rögtönzött rendhagyó irodalom órán vehettünk részt? Talán az aradi koszorúzást, a népzenei estet, Tamási Áron sírjánál a versmondást? Hol marad Csíksomlyó, a Tordai katolikus templom…

Annyi szépséget láttunk, nem lehet közülük választani. Reméljük, eljutunk még Erdély felejthetetlen vidékeire, addig is képes élménybeszámolóinkkal biztatjuk iskolatársainkat hasonló kirándulásra!

 

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka