1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Alföldi gyerekek hegyi túrán

Március végéhez közeledve egyre több gyerekszájból lehetett hallani: mikor megyünk a Mátrába, hányat kell még aludni az indulásig. Az izgalmakat csak fokozta a kapualjba kitett plakát és a tájékoztató kisfilm, melyet a tanító nénikkel végignéztek az osztályok. És elérkezett március 31-e reggele, az indulás napja. Izgatott gyerekek keresték reggel az osztályfőnököket és a buszt. Bepakolás után 7 órakor gyönyörű napsütésben kigördültek a buszok és elindultunk Galyatetőre. Menetközben sok-sok információ hangzott el a  tanító néniktől, hiszen több megyét érintve, folyókon, városokon átkelve érkeztünk meg a Mátrába.

Ahogy odaértünk uticélunkhoz az időjárás kicsit szomorkásabb arcát mutatta. Jól felöltözve indultunk a túrára. Galyatetőn megálltunk annál a templomnál, ahol annak idején Kodály Zoltán nagyon sok időt töltött, komponált és azon a harmóniumon játszott, melyet a mai napig hallgatnak a látogatók. Mire beértünk az erdőbe, már fehérlett minden. Igazi téli erdő! Ki gondolta volna, hiszen a tavaszból jöttünk. De ne felejtsük el hegyvidéken és 960 m-es tengerszint feletti magasságban az időjárás percek alatt megváltozhat. Alföldi emberek révén még ez is érdekes volt, hiszen havat ezen a télen alig láttunk. Keresztül az erdőn, a piskéstetői csillagvizsgáló mellett elhaladva értünk be Mátraszentlászlóra, majd Mátraszentistvánra, ahol a buszok vártak minket. A túra ezzel véget ért, de a programok nem. Következő megállónk Szolnok és a Tisza-part volt. Az új gyalogoshídon átkelve lementünk a folyópartra. Megdöbbenve álltunk meg a vízállásjelző mérce mellett, melyen a legmagasabb jelzett érték 1041 cm volt. Még a gyerekek is elgondolkoztak azon, milyen erőfeszítésbe került 2000-ben ezt a várost megvédeni. A maradék időnket kihasználva sétáltunk a parti sétányon és felfedeztünk egy hangulatos játszóteret, melyet pillanatok alatt bírtokba vettek a gyerekek. A program itt véget ért. Lelkesen szálltunk vissza a buszokra, hiszen az aznapi élmények mindenkit magukkal ragadtak. Ugyanakkor tudtuk már mindenkit igzatottan várnak a szülők a felszállás helyszínén. Szép volt, jó volt.

Köszönjük!

Védőné Dobrotka Edit

Negyedikes gyermekek élménybeszámolói

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka