1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

A szegedi Karolina Iskolában versenyeztek a harmadikos katolikusok

 

A tanév elején a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén katolikus hitoktatásban részesülő diákok számára 4 fordulós hittanversenyt hirdetett meg a Karolina Iskola. A versenyt három korcsoportban szervezték, a harmadik, a hatodik és a hetedik évfolyamosokat szólították meg. Iskolánkból egy harmadik osztályos csapat nevezett. Az első három forduló kérdéseire interneten keresztül kellett eljuttatni a válaszokat, majd a 4. fordulóra behívták az összes csapatot. A döntő találkozásra a gyerekeknek 5 nap alatt kellett felkészülniük saját templomuk védőszentjének bemutatásából, plakátkészítéssel együtt valamint Bálint Sándor életrajza és pünkösd ünnepe voltak a megadott témák. Nagy lendülettel kezdtünk bele ennek a sok anyagnak az áttekintésébe és tanulásába. Alig vártuk a szombati napot (május 10), hisz mindenki szorgalmasan igyekezett elsajátítani mindazt, amit a kiírásban feladtak. Sajnos az összeállított versenyfeladatok kidolgozottsága és pontozási rendszere okozott némi csalódást számunkra, inkább hasonlított a délelőtt egy találkozóra, mint versenyre. A csapatok bemutatkozása után három villámkérdésen kívül egy evangéliumi történetet kellett sorba rendezni és egy rövid Bálint Sándor imádságot kellett megkeresni és memorizálni. Csapatunk az első helyezettől mindössze 4 ponttal maradt le. Minden résztvevő emléklapot, igés könyvjelzőt és hűtőmágnest vehetett át.

A karolinások aznap tartották éves majálisukat, melynek központi témája az indiánok voltak. Sok érdekes bemutatót láthattunk, Los Andinos koncertet hallgattunk, majd egy piknik hangulatú ebéd elfogyasztása után elköszöntünk a verseny szervezőitől és hazaindultunk. Itthon egyik csapattagunk, Bálint Olivér édesanyja, Ildikó meghívta a fiúkat egy-egy fagylaltra, ezzel az izgalmakat hátrahagyva, de tudásunkat nem feledve zárult a nap. Hálás köszönetünket fejezzük ki Hóbely Márkó édesanyjának, Anikónak, aki elvitt bennünket erre a versenyre.

A Krisztus-követők csapatának tagjai: Bálint Olivér 3.b, Hóbely Márkó 3.a és Szűcs Benedek 3.a osztályos tanulók voltak.

Paraszt Attiláné
Felkészítő hitoktató

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka