1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Angol tábor és német nyelvi szaktábor

Az angol és német nyelvi szaktáborba 2013. június 17-től június 20-ig vártuk az alsó tagozatostanulókat Baginé Lőrincz Erika, Nagy Istvánné (Éva néni) és Farkas Arnold tanító bácsi vezetésével.

Célunk a megszokottól eltérő környezetben, játékos formában az elsajátított ismeretek elmélyítése és bővítése a gyerekekkel. Az interaktív tábla használata nagy sikert aratott a tanulók körében. Megismertettük őket azokkal az oldalakkal, ahol önállóan is bővíthetik nyelvi kompetenciájukat.

A gyerekek nagy örömmel vettek részt a késő délutánig tartó foglalkozásokon.

Angol tábor

Német tábor

Kézműves tábor

A kézműves szaktábor Egriné Tusjak Otília és Lestyanné Uhljár Éva tanító néni szervezéseben 2013. Június 17-20-ig várta az alkotni vágyó gyermekeket.

A tábor 5 napja alatt a diákjaink jó hangulatban alkottak, örömmel vitték haza az elkészített munkákat:  só-liszt gyurmából szélcsengőt; zsugorfóliából kulcstartót; kisméretű cserépből méhecskét, az Ifjúsági táborban font karkötőt.. Az általuk készített színes papírból született meg a templom kollázs, melyből az iskola kapualjában kiállítást is rendeztünk.

 

Öko tábor, Eco Fest

Öko tábort szerveztünk Erdélybe június 21 és 25 között. A programon való részvételnek az volt a célja, hogy bemutassuk az iskolánkban folyó környezettudatos nevelés eredményeit, a határon túli magyar népdalt, népzenét és néptáncot. Továbbá megismerték Románia különböző tájegységeinek népi kultúráját.

A fesztivál alkalmával nagyon sok új információval gazdagodtak tanulóink. Ez három területre korlátozódott: népzenei kultúra, földrajzi és történelmi ismeretek, valamint újrahasznosíatható anyagokban rejlő lehetőségek. Emlékhelyeken jártunk, hegyet másztunk, újrahasznosított anyagokból készült babánkal Öko Fesztivált nyertünk.  Többek között a következő helyeken tettünk látogatást: Nagyszalonta, Medve-barlang, Piski, Retyezát, Lolaja-vízesés, Vajdahunyad, Csolnakosi-tó, dévai vár, solymosi vár.

Napközis tábor 

Ötpróba tábor

Az Ötpróba tábor 15 alsó tagozatos tanulónk számára biztosította a szabadidő hasznos eltöltését egy héten keresztül. farkas Antalné (Rita néni) és Medvegyné Gaál Eliza  néni vezetésével az atlétika és a strandröplabda sportágakkal ismerkedhettek a gyerekek, gyalog- és kerékpártúrán fejleszthették állóképességüket. A városi uszodában és a Holt-Körösön próbálgathatták ügyességüket a játékos vízi feladatok során.

Úszótábor

Az úszótábor Kriska Zsuzsa  és Zalán Csaba szervezésében 2013. június 24-28-ig nyújtott élmény gazdag sportolási lehetőséget benkás diákjainknak.

Öt napig az úszásé volt a főszerep, hisz napi kétszer másfél óra differenciált edzésen vett részt 36 gyermek. A hét folyamán az uszoda vize mellett a Holt-Körös habjaiban is acélozták tudásukat úszóink. Kipróbálhatták a vízilabdát, több csapatépítő játékot.  A kajakozás és kenuzás gondoskodott a kemény munka utáni élményekkel teli kikapcsolódásról.

Tovább

 
 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka