1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Tales from Europe – Mesélj Európa!

 

Mozgalmas és sikeres tanévet zár idén iskolánk angol tehetséggondozó műhelyének csapata.

Délutáni foglalkozásokon az angol nyelv iránt érdeklődő diákjaink számára biztosítunk lehetőséget ismereteik bővítésére és elmélyítésére mind az angol nyelv, mind a civilizációs ismeretek terén.

A tanév folyamán közel 90 felső tagozatos tanulónk vett részt különféle területi, megyei és országos nyelvi versenyeken. Eredményesen szerepeltünk Békéscsabán a Megyei Angol Csapatversenyen, ahol az első három írásbeli fordulón 48 csapat vett részt. A döntőre kategóriánként a legeredményesebb 6-6 csapat kapott meghívást.    A döntőn volt hallott szövegértés, majd az előzetes fordulók tananyagán alapuló írásbeli feladatsort oldottak meg a gyerekek; ezt egy szóbeli előadás követte, melynek előre megadott témája a lakóhely bemutatása volt. A döntőn az 5-6. évfolyam kategóriájában 3. helyezést ért el Gazsó Hanna, Kovács Panna, Buzás Blanka és Gál Roberta csapata.

Az idei tanévben először vettünk részt angol nyelvű színjátszó versenyeken. A sok délutáni próba kemény munkával, de nagyon vidáman telt. A felkészülés az igazi összefogás szép példája volt. Rengeteg segítséget kaptunk az iskola színjátszó szakkörét vezető Himerné Duló Erikától, Matthew Zemanick angol anyanyelvű tanártól és Mulholland Sadie 7. b osztályos tanulótól, akik a kiejtést csiszolták. A diákok és kollégák közösen készítették a csodás díszleteket Csernusné Samu Edit és Buzás Mihály irányításával. Mikóné Zana Berta hitoktató segített a szervezésben.

Eredményeink:

Egyházi Iskolák Angol Nyelvi Színjátszó Versenye – Budapest:

 

1. helyezés:

Bukovinszky Emese, Buzás Balázs, Kiss Norbert, Kitajka Dóra, Seres László (8.a – 8.b)  

A kecskeméti Katona József Könyvtár és a Dél-alföldi Europe Direct Információs Hálózat

hirdette meg 5-6. és 7-8. osztályos diákok számára az Európa Nyelvi Díjat nyert  „Mesélj Európa! – Tales from Europe" angol nyelvű vetélkedőt.

A versenyen 17 iskola 52 csapata indult. Iskolánk 4 csapattal is nevezett, közülük egy csapatunk jutott végül a döntőbe, ahol nagyon színvonalas előadással 5. helyezést értek el.

A csapat tagjai:

Buzás Blanka, Buzás Lilla, Gál Roberta, Ganyecz Zalán, Mikó Dániel (5.b – 6.b)

A versenyzőknek gratulálok és jövőre újra Let’s Play English!

Tolnai Tímea

pedagógus

 

 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka