1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Vigyázat, a tetőn angyalok járnak!

 27 angyalka járt május 12-én a Művelődési Ház színpadán. 27 kis színészpalánta, azaz benkás gyermek, akik szereplői voltak az idei tanév jótékonysági előadásának.

A történet arról szól, hogy egy angyalka aranyhajszála a bérház tetejére hozza a klasszikus mesehősöket: az Ólomkatonát, Hófehérkét, Piroskát, Csipkerózsikát, Jancsit és Juliskát. A szereplők nincsenek megelégedve a sorsukkal, ezért menekülnének saját meséjükből. A gonosz házmester, Gomulka szövetséget köt a mesebeli gonoszokkal. Egy Kéményseprő és két (jelenleg büntetésben lévő) angyal próbál segíteni, de tetézve a bajt, mindent összekuszálnak. Azonban mégsem adják fel. Hamarosan megoldást találnak, tiszta szívből, minden varázslat nélkül, s így megmentik a mesék jó szereplőit. A rosszak pedig természetesen megkapják méltó büntetésüket.

Nagy izgalommal készültünk az előadásra. A mozgás, az ének, a szövegtudás mind-mind óriási koncentrálást igényelt a gyermekektől. Ha az előadásra gondolok, megdobban a szívem, mert nagyon büszke vagyok a tanítványaimra.

Mikor a finálé után legördül a függöny, katartikus élményben van részünk. Van olyan gyermek, aki ilyenkor kacag, van olyan, aki szomorú, mert vége a munkának. Talán a legmeghatóbb mind közül a nyolcadikos diákok szemében látni a csillogó könnycseppeket.

Igen: Dorka, Dóri, Emese, Daniella. Ez volt így együtt az utolsó közös játék. Nyolc évig voltatok velem. Jóban, rosszban, nehézségben egyaránt. Együtt kezdtük és most ballagó diákként elmentek. Remélem emlékezni fogtok a közös pillanatokra, szereplésekre, kirándulásokra. Kívánok Nektek sikeres és nagyon szép középiskolás éveket!

Szeretném megköszönni a gyermekek, a szülők és minden támogatónk munkáját, segítségét, mellyel segítették a színdarab létrejöttét.

Himerné Duló Erika

pedagógus

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka