1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

Öko-okos február

Iskolánk kiemelt feladatainak egyike tanulóink környezettudatos szemléletének, magatartásának és életvitelének formálása, kialakítása. Rendszeresen veszünk részt környezetvédelmi témájú versenyeken. Így volt ez februárban is, amikor két nagyobb megmérettetésen vettek részt diákjaink. 
Évek óta jelen vagyunk a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen. A három levelezős fordulót a területi döntő követi, melynek a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium ad otthont. A csapat tagjai: Bánfi Anett, Máté Szabina és Zeitler Zsófia, 7b. osztályos tanulók. A Benkás és Vajdás diákok mellett, Kiskunfélegyházáról, Kunszentmártonból, Mezőkovácsházáról, Gyuláról is érkeztek környezetbarátok.
A verseny témája:
- Lételemünk a víz (Felszíni vizek, Felszín alatti vizek, Éghajlat és víz kapcsolata)
- Duna-Dráva Nemzeti Park.
 
A témához kapcsolódó kísérletet, valamint elméleti feladatot kellett megoldani mindenkinek.
A legeredményesebb csapatok április 21-én az országos döntőben mérhetik össze a tudásukat az ország egyéb területeiről, ill. a határon túlról érkezőkkel Szolnokon.
Reméljük, hogy a csapatunk is meghívást kap a legjobbak közé.
 
A másik verseny a ZöldOkos-Kupa nevet viseli. A ZöldOkos Kupa a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó országos fenntarthatósági tudásverseny. A többfordulós tudáspróbán általános iskolák felső tagozatos diákjai indulhattak. Az online verseny a fenntarthatóság különböző izgalmas témaköreit érintette: környezetbarát háztartás, tudatos vásárlás, energiatakarékosság, természetvédelem. Három fős csapatok jelentkezését várták. Iskolánkat Nagy Katalin (7.b), Weisz Tímea (7.b) és Kollár Nikolett (5.a) osztályos tanulók képviselték. Az országot három régióra osztották fel: Közép Magyarország, Dunántúl, valamint az Alföld és Észak Magyarország. Az utóbbi régióban 177 csapat versenyzett. A lányok derekasan helyt álltak, az igen előkelő 11. helyezésig jutottak.
 
Gratulálunk a versenyzőknek, további sok sikert kívánunk!
 
Biacsné Bajusz Szilvia
pedagógus
 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka