1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

KEOP-6.1.0/A/11-2011-0009

A KEOP-6.1.0/A/11-2011-0009 pályázatról további információkat itt olvashat.


DAOP-4.3.1-09-2009-0020

Az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség Európai Uniós pályázaton 30 millió forintot nyert a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola teljeskörü akadálymentesítésére. A beruházás teljes összege 42 millió 162 ezer forint. A fennmaradó összeget a Magyarországi Evangélikus Egyház biztosította. A kivitelezési munkálatok 2010. 04. 30-ával befejeződtek.

Az akadálymentesítésröl további képeket itt találhat.


TÁMOP 3.4.3 

Közreműködö szervezet: Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága
1055 Budapest, Bihari János u. 5.

Az TÁMOP 3.4.3 pályázati képeket itt tekintheti meg.


Referencia-intézmény lett iskolánk

Intézményünk, a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázaton vett részt, melyen 4.000.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.


A pályázat azonosító száma: TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0533
A pályázat címe: „Mi így tanítunk”
Támogatási időszak: 2012.04.01 - 2012.11.30
Projekt megvalósításának helyszíne: 5540 Szarvas, Kossuth utca 17

A pályázat keretén 31 pedagógus elvégezte a referencia intézmény működéséhez szükséges képzéseket. Így került sor a gyakorlatvezető mentor pedagógus, a gyakorlóhelyi funkció vállalása, PR tevékenység és célirányos kommunikáció, feltételrendszer kialakítása, felkészítés a mentorálás mesterségére, valamint a hálózati együttműködés képzéseken való részvételre.

A szakmai program részei még a szakértői, tanácsadói támogató szolgáltatások igénybevétele, az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységei, de beletartozik a szakmai eszközfejlesztés is. A beszerzett digitális tananyagok, valamint fejlesztő eszközök segítik a pályázat szakmai céljainak megvalósítását.

A megvásárolt digitális fényképezőgép segítségével dokumentálásra kerül a pályázat szakmai munkája.

Elkészültek azok a dokumentációs anyagok, amelyek szabályozzák, elősegítik a referencia intézményi működést:

- Működési szabályzat, szolgáltatási szerződés, belső hospitálás rendje, szakmai műhely működési rendje, jó gyakorlat bemutatásának forgatókönyve, a minőségi irányítási program.

Megalakult a referencia intézményi team, munkacsoport, amely szervezi az intézményi működést, segíti az intézményen belüli és kívüli információ áramlását, közvetíti az intézmény értékeit.

A beszerzett eszközök használatba kerültek, segítve a jó gyakorlatokhoz tartozó tevékenységek magasabb színvonalú fenntartását.

Elkészült, és kihelyezésre került a ,,C" típusú tájékoztató tábla. 

 


A "Játszva fejleszteni" című projekt nyerteseként óvodánk támogatásban részesült

 

Intézményünk a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Óvoda a TÁMOP-3.1.7-11/2-2011-0488 jelű „Játszva fejleszteni” című projektje 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

Projekt időtartama: 2012.04.01 - 2012.11.30

Projekt megvalósításának helyszíne: 5540 Szarvas, Bacsó Béla utca 13

A projektmenedzser, valamint a pénzügyi vezető a pályázat megvalósítási szakaszában munkaszerződés keretében végezte munkáját.

8 fő óvodapedagógus elvégezte a referencia intézmény működéséhez szükséges képzéseket. Így került sor a PR tevékenység és célirányos kommunikáció, feltételrendszer kialakítására, felkészítés a mentorálás mesterségére, a hálózati együttműködés és kapcsolatok, valamint a változásmenedzselés a közoktatási intézményekben, című képzéseken való részvételre. Az elvégzett képzésekről a pedagógusok megkapták a tanúsítványokat.

A szakértői, tanácsadói támogató szolgáltatások igénybevételének területei:  felkészülés a korszerű oktatásszervezési, tanulásszervezési eljárások alkalmazását támogató pedagógiai környezet elterjesztésére, a referencia-intézményi szerepre való felkészüléshez szükséges fejlesztések  és referencia-intézményként való működés kiépítésének szaktanácsadói támogatása.

Megalakult a referencia intézményi team, munkacsoport, amely szervezi az intézményi működést, segíti az intézményen belüli és kívüli információ áramlását, közvetíti az intézmény értékeit.

Az intézmény belső szakmai közreműködőinek fejlesztési tevékenységei keretében valósult meg a referencia teamben végzett tevékenység, referencia-intézményként való működés belső szabályainak kidolgozása, belső- nevelőtestületi, munkaközösségi, szakmai műhelymunkában  való részvétel, valamint az eljárásrendek, szakmai dokumentumok kidolgozása a ,,jó gyakorlat" átadására és e folyamat minőségbiztosítására.

A beszerzett fejlesztő eszközök segítik a pályázat szakmai céljainak megvalósítását, segítve a jó gyakorlatokhoz tartozó tevékenységek magasabb színvonalú fenntartását

A megvásárolt digitális fényképezőgép segítségével dokumentálásra került a pályázat szakmai munkája, valamint fényképek készültek a beszerzett eszközökről.

A nyilvánosság biztosítása érdekében elkészült, és kihelyezésre került a ,,C" típusú tájékoztató tábla, valamint a ,,D" típusú emlékeztető tábla. Az elkészült fotódokumentációban bemutatásra került a szakmai munka a tehetséggondozás, mozgásfejlesztés, kézműves munka területein.

A pályázat megvalósulásáról sajtóközleményt küldtünk ki két helyi újságnak.


 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízatások

Intézményvezető: Molnár Eteléné

Igazgatóhelyettesek: Csernusné Samu Edit, Egriné Tusjak Otília

Intézményünkben négy munkaközösség működik:

Alsó tagozatos munkaközösség
Munkaközösség vezető: Farkas-Gergely Arnold Zoltán

Felsős munkaközösség
Munkaközösség vezető: Fekete-Rekényi János

Tehetséggondozó munkaközösség
Munkaközösség vezető: Gazsóné Gugolya Beáta

Nyelvi munkaközösség
Munkaközösség vezető: Baginé Lőrincz Erika

Adatvédelmi felelős: Fabóné Kordoványi Enikő
Telefonszám: 06-66-312-325

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka