1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez



Három a magyar igazság

A 2018-2019-es tanév kezdete egy csapatnyi tanuló számára egyben valami újnak az indulását is jelentette. A tanévet megelőzően iskolánk sikerrel szerepelt az Emberi Erőforráskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetésre került nyílt pályázaton és az akkori hatodik osztályosok körében be tudtunk indítani egy újfajta tehetségsegítő programot. Az újdonsága abban rejlett, hogy három kompetenciát – a matematikait, a természettudományos és a digitálist – kívánta erősíteni azok kölcsönösen pozitív egymásra hatása által.

Az első tanév programja nagy sikerrel zajlott és zárult, kifejezetten jó visszhangja volt mind az érintett tanulók, mind pedig a szüleik körében. Természetesnek tűnt a folytatás, mint ahogy természetes volt az is, hogy újabb pályázatot nyújtunk be az akkorra már hetedik osztályba lépett tanulóink tehetséggondozó programjának megvalósítására. A tavalyi tanév második fele a COVID-19 világjárvány árnyékában telt, a vállat tevékenységek többszörös újratervezés után és során, de végül maradéktalanul megvalósultak. Azt mondhatjuk, hogy innentől az események önjáróvá váltak: újabb, immár harmadik pályázat, újabb sikeres elbírálás és újabb tehetségsegítő program várta az idei évben végzőssé érett egykori hatodikosokat. Az NTP-MTTD-20 pályázati kategóriában az intézményünk 1.400.000 forintot nyert a „Benkás természettudósok” nevű pályázati program megvalósítására. a tevékenységek gerincét az idei évben is egy hatvan órás, tanórán kívüli (jórész a digitális térben is megvalósuló) élmény- és felfedezésközpontú, komplex tehetséggondozó program jelenti, ami kiegészül egy két napos nyíregyházi (debreceni) tanulmányi úttal.

A kis felsősökből végzőssé érett tanulók három éves tehetséggondozó programjának megvalósulását felettébb érdekes és tanulságos volt végigkísérni pedagógusként. Ahogy eddig az előző két évről, majd a harmadikról is be fogunk számolni többféle módon és formában.


 

Napi ige

Tisztaszoftver letöltés - ingyenes Windows, Office licence

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda:  
06-20-620-1989
Damjanich utcai óvoda: 
06-20-824-6689
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Elektronikus napló elérése

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035

Benka-Téka