1. Ugrás a menühöz
  2. Ugrás a tartalomhoz
  3. Ugrás a lábléchez

„Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás…” a Benka ovikban

Mikulás eljövetele az egyik olyan ünnep az évben, amit a gyerekek, de valljuk be, még mi felnőttek is nagyon várunk. Az ünnepvárás mindig nagy örömmel tölt el bennünket az összetartozás érzését erősíti, a közösséget élteti. Így volt ez most is. Óvodáinkban hosszabb készülődés előzte meg a jóságos Mikulás érkezését. Minden csoportban izgalommal várták a gyerekek ezt a napot, készültek az ötletes szebbnél szebb alkotások. Festettünk, ragasztottunk, barkácsoltunk, dalaink, verseink is ehhez a naphoz kötődtek a folyosók, csoportszobák feldíszítésével is megteremtettük az ünnepi hangulatot.

Végre elérkezett a várva várt nap! A Télapó viszont csak a szépen kitisztított cipőkbe tesz ajándékot! A fényesre pucolt kiscsizmákat, kiscipőket a gyerekek az ablakba, folyosókra helyezték, hogy a Mikulás ajándékokkal tölthesse meg. Ünneplőbe öltöztek, körbe ültek a székeken, gyertyát gyújtottak az adventi koszorún, beszélgettek és izgatottan vártak. Az óvó nénik a kicsiknek bábszinházzal is próbáltak örömet szerezni, enyhíteni a várakozás izgalmait, a nagyobbak csoportszobájában berendezett Mikulás szobában lehetett gyönyörködni, melyet mézeskalács, narancs illata járta át, de melegedhettünk feldíszített kandalló mellett is. Énekkel, versekkel, kipirult arccal hivogatták, hallgatták a gyerekek jön-e már az öreg Télapó.

Egyszer csak… csengő hallattszott csak halkan távolról, majd egyre hangosabban, míg végre megpillantották lassan közeledő alakját, hatalmas zsákot cipelt. A gyerekek kíváncsian, ámulva szinte a lélegzetet visszafolytva figyelték a piros ruhás ember minden rezdülését, akinek hangja, mosolya, gesztusai elvarázsolta az aprocska tekintetetket. Búcsúzóul integettünk és útnak indult, hisz sok dolga van még… sok kitisztított kiscipő, kisgyermek várta. A puttonyából előkerült ajándékcsomagok láttán, minden gyermek szeme örömmel telt meg.

Csernusné Samu Edit

intézményvezető helyettes

Bacsó utcai óvodában készült fényképek


 

Damjanich utcai óvodában készült fényképek


 

Zöldpázsit utcai óvodában készült fényképek

 

Napi ige

Tehetséggondozás

További hasznos oldalak: 

Tehetségkönyvtár

E-learning tananyagok

Hasznos programok

Elektronikus napló elérése

Mini Benka-Téka leendő elsősöknek

Benka-Téka

Aktuális havi étlapok

Intézményünk elérhetőségei

Telefonszámok

Felső tagozat (Kossuth u. 7): 
06-66-312-325 (tel/fax)
Alsó tagozat (Kossuth u. 17): 
06-66-311-167
Bacsó utcai óvoda: 
06-66-312-946
Damjanich utcai óvoda: 
06-66-313-126
Zöldpázsiti óvoda:
06-20-522-5441

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hirdetmények

Az 1-es szám is jelenthet komoly értéket az iskolában. Kérjük támogassa iskolánkat az adója egy százalékával. Köszönjük!

„Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány

5540 Szarvas, Kossuth L. u. 7.

Számlaszám: 11733058-20017280

Adószám:       18372843-104

Egyházunk technikai száma:  0035